點解港女係都要拎個廢袋,再加個muji黃麻袋?

203 回覆
83 Like 379 Dislike
好似我咁孭個大背囊算啦搭車又可以撞入去
咁關你咩事
點解變撚咗老婆
好佩服啲女人可以拎個手掌咁大嘅袋
原來可以咁用 即刻買返個出街先
多謝刑警糾正
改正 手袋 手袋 手袋 手袋 手袋
唔似有啲連登仔 有錯又唔認 死雞撐飯蓋
利申; 立國安法 唔見你上街抗議既?
關咩事 九唔搭八
你唔撚鍾意香港?
白卡佬confirmed
駁唔到就返5p babykingdom la 柒頭皮
係你講野完全冇logic 令人唔知點答你

我話:以上兩個term 係支那term 你就問我國安法立左後我有冇上街;我質疑where is your logic ,你就問我鐘唔鐘意香港。如果你可以解釋「支那term 同立國安法有冇上街與鐘唔鐘意香港」之間既關係,我會答你
五毛 拉
咁重複用都幾環保啊 我又唔覺有咩問題
其實斜孭袋裝太多嘢膊頭會好酸
淨係拎muji呢啲袋手機銀包又唔貼身好麻煩
所以先用佢黎裝呢立雜野
再帶個斜孭袋
其實港女攞多個大袋出街又咪俾條仔攞
你寧願幫條女攞黃麻袋定係攞個Dior大袋

自從各大brand出咗細袋,已經好少見到男人幫女攞名牌袋

宜家啲女攞個細袋自己揹好過幾年前日經post恥笑啲仔幫女人攞手袋啦
啲名牌皮款係重撚過帆布款好撚柒多,吉袋都已經好撚重,同埋名牌袋入面冇乜間隔,買個大袋返黎唔用細袋分類放好啲野真係揾野有排揾
用個muji袋都好撚個用名牌紙袋裝野咁柒 唔洗叫你拎咪好囉,話鳩知人地點用個袋
買個大袋同買個細袋其實唔係差好多錢,但係個袋太大條女又太細粒其實會襯得好難睇,就算普通牌子咁襯都係會柒,用細袋加個muji袋其實冇乜問題

配個muji袋用比你話窮,買多個名牌tote bag又比你話土豪,拜金,係雞,咁仲有咩袋可以用?
毒撚真係痴撚線乜都關佢事
長期揹細斜揹袋(但擺到遮/水是但一樣)
有時出門口要拎啲嘢俾fd嘅咪拎多個手挽袋袋住囉再唔係夏天帶枝水帶件外套又唔想咁重咪用個袋仔返工帶飯用袋仔個飯唔洗打風

依家又唔係要佢哋拎,咁撚多嘢講 啲女唔係鍾意揹細袋你班毒撚撚有咁多𠝹波袋睇
差唔多錢有咩關係,講緊唔夠錢買多一個適合既袋,要買無印
你都on9大撚把細袋貴撚個大袋唔識野就咪撚亂講
舉個例Small Dior caro都貴過樓上講過個medium/large tote啦拎個大嘅名牌袋真係好撚重
用細袋另加個類似muji袋 返工黎講真係好撚方便袋野食又唔洗驚整污糟/整扁 有時冇褲袋但又要擺一擺個電話又可以直接扔落個環保袋
用個背囊先唔方便 要下下拎黎拎去
你望下有幾多個港女,拎住無印袋嘅,係拎small Dior caro
因為可以令自己小麻化
其實人地拎少少嘢 鍾意帶個紙袋出街裝住有咩問題

你理撚得人姐 而家人地又唔係你條女 又唔係幫你袋住你啲嘢 真係關你撚事咩死毒撚
好啊,任渣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞