400萬港紙一炮過買1400呎政府屋 政策優惠唔買就笨

170 回覆
157 Like 27 Dislike
SG 太多外勞. 但係佢低薪外勞唔計(建築工人etc).
只計埋D 高管外勞 條數咪高
如果只計local 咪同香港差唔多
SG 地盤佬9成9 都係南亞人去做
個D 全部唔計
香港都唔算濕熱?
我幾年前1月去過1次新加坡 熱到hihi
日日都落雨

我真係頂唔順1年365日都30度以上
係支共理想眼中,香港係97年回歸,係要置零reset一次
同其他支那城市一樣咁,由80年代改革開放時由零起步
所以你會以為好多人係為買唔起樓而打爭
事實上,係97前,香港已經有6成人有自置物業
仲未計呢廿年上左車既
其實未買樓既香港人只係少數
相對抗爭者規模,我係唔多信出黎抗爭真係同買唔起樓有關
當然,張五常係運動最大贏家,可以安心回港
張五常有冇水人出黎就真係要研究
香港係好獨特,好異數下成為大城市
全世界一個地方成為城市,首先都係因為平地
香港係相反,因為多山要被英國睇中
之後無心插柳,因為不斷既逃港潮
而匯聚晒支那幾千年既精華,而變成國際大都會
我地既地理條件根本冇可能完全複製別人模式
大家咁話
如果我帶領到香港建國
我都唔會行民主模式
民主派太多臭膠,民主模式一定玩爛自己
然後比支那乘虛而入
仲要係一日內暴曬克暴雨再暴曬
香港12月 - 3月 都仲算涼涼地
而家冇引渡啦,返黎啦
啲料要慢慢黎料,唔係講硬唔硬正,識就會識
其實香港都好悶
海狗唔講啦
盛智文之後都無去過
老鼠細到豆潤咁
留錢去東京老鼠好過

hk區區一式一樣既商場無特別
sg都仲有啲街頭細鋪大排檔行下

去游水潛水得個幾個地方
迫撚到閪咁
同sg一撚樣
比我都買啦咁平
新家坡人工低香港好多,例如醫療行業,所以啲樓先平咁多,樓上有人話新家坡人工高過香港,真係笑左. 攞中位數去比冇咩意思,買樓嘅人只會係top 25 percent
基本就要送比你?
原始人都要自己搵材料起屋啦, 呢d 咪付出囉
有價值既野自然有人搶, 佢賣咁既價錢, 就係咁上下質素嫁啦, 價值反映一切
年期99 年
你去到新加坡咪又係要供
過左就收返
抄完, 班廢青都買唔起啦
包埋哈爾濱妹有得諗
Singapore is not a part of China
加油,香港咁靚
為咗方便,防疫到永遠都抵返
臭雞,不了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞