柏傲莊III|發展商宣布重建至今 十個月內買家取消交易逼近200宗

145 回覆
144 Like 2 Dislike
我識人做緊呢個盤, 完
講多少少, 金門已經做緊好多準備功夫, 日後起樓協盛只係掛名
不過金門班友真係唔識起樓, 睇佢地點拆樓真係笑死我
柏義莊班小業主, 你地慢慢等, 佢地咁搞法年尾拆得完已經嬴左
計埋金門起樓, 一定慢過協盛, BD又睇到實一實, 仲有, 入左伙個期, 業主啲車日日同金門啲工程車爭路, 又要夾管理處, 起新樓做到好似A&A咁, 你話點會唔大延期?
你咁講,九龍站上面堆野,一定好好配套
落手班工人其實都冇話掛死邊間公司個名既

我淨係睇名義上既野

睇到實其實係必要,因為個聲譽好緊要

大圍都比人屌到地底泥
跟本好多離地連燈仔
覺得自己層元朗屯門樓高級
其實係其他人眼中係全港最cheap
有錢邊個想入去住
點解你會有咁既諗法
開賣3萬幾飛
比錢買班買家傻仔嚟
比咁大個商場比你又點?
你買得幾多間野?
係咪日日落街行商場就係你生活既全部?
荃灣廣場贏在有6層
人地講商場你就講交通
講真,東鐵過海段通車最大得益係北區,對大圍根本無乜幫助,而加繁忙時間大圍上車逼餐死都唔易上車,反而變左樽頸,一壞就塞到死,想係九龍塘轉地鐵都要焗逼

不過咁,樓價升跌同呢d無乜關係
你試下係啲foodie search大圍啲餐廳多到
金門做consultant??
我睇緊乜野
咁咪會延遲好耐?
好似話發展商講會延遲九個月
咁即係可能遠遠超過九個月
有草地嘅公園、政府診所、圖書館
金門幫手拆+起
金門用切蛋糕方式逐舊逐舊慢慢拆,再粉碎先運走,拆到出年差唔多啦
其實有數得計, 上年10月左右開始拆樓, 到今個月已經足足拆左7個幾8個月, 都仲未拆完, 同埋仲未計起返上去2X樓 (原本協盛起到個高度), 你當金記叻仔到一開始4日一層都唔得啦, 更何況頭個幾層一定慢到仆街, 除非新世界原先個關鍵日期留有好多水位, 唔係就9個月一定唔得囉

建期plan就冇咩所謂既我估, 都係俾小小首期睇住黎食, 即供就大件事啲囉, 每個月扣數供緊樓, 但唔知幾時收樓個種感覺都幾難受
果班人分分鐘住屯天元公屋
學人笑大圍荒蕪
佢講緊management contract?

利申:未掂過 唔識做
好姨你買左咩
你識唔識架
新世界賠錢係跟成交日期 即供既話 賠錢係你供個日計 賠得多好多
相差 差唔多80 90 萬 10m樓價計

但係你話會再delay個到會唔會再多啲賠償就唔知
如果跟足賠既話 業主有乜所謂 計落成3 4皮一個月賠俾你 夠租樓有突
但無乜邊間真係好食
好食個啲唔就腳
個度商場起得好靚喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞