柏傲莊III|發展商宣布重建至今 十個月內買家取消交易逼近200宗

145 回覆
144 Like 2 Dislike
擁香港開埠以來樓盤收票紀錄、由新世界發展(017)與港鐵(066)合作發展的大圍站上蓋柏傲莊III(第1及第8座),因牆身底座出現混凝土強度未達標,於去年7月宣布拆卸重建,發展商當時向買家提出四大賠償方案。

據本報統計,由發展商宣布拆卸重建至今,約10個月內項目累錄約197宗取消交易個案,佔已售單位總數845伙的23%,相關金額料涉約32億元。現時項目仍在拆卸中,暫未有最新入伙日期。

柏傲莊III本月累錄4宗取消交易個案,分別為8A座27樓D室847方呎三房、8B座38樓A室797方呎三房、8B座48樓C室814方呎三房,以及1A座46樓E室473方呎兩房,成交價為1,700萬、1,994.8萬、1,889.5萬,以及1,062.5萬元。

https://www.am730.com.hk/地產/柏傲莊iii-發展商宣布重建至今-十個月內買家取消交易逼近200宗/320842?fbclid=IwAR18urjJXti-h-m0ieETGKF-zbcJ20SlqOn0Ig3zgC2QZH7ZZQEQam6dEbY

係咪我記錯?之前又話可以追到進度,唔駛延遲落成?
即供嗰啲撻,轉戰柏瓏啫,白石角低水有海景又有站(搏)。

撻訂正傻仔
重售可能賣唔返原價
仲樓市gogo?
柏瓏錦上路喎
佢岩岩先拆完... 再起wo .... 幾耐先
個個盤唔係柏乜,就係乜瓏乜傲,是鳩旦啦,聽到呢啲名都打冷震
金門偷雞起緊啦
金門?
買2手好過
黃金地段都唔敢買
唔係唔敢買,係無期
金門負責拆,起就唔知
當公屋咁組裝合成
專登搵第2間公司咁搞笑
金門起埋
垃圾地段,狗都唔屌啦
無期點買 等二手好過啦
拆係咪耐過起
星凱提岸 幾有意思 ,個名唔會太中式霸氣,以希臘名
但中資發展商
中左含大伏應該好有戒心
希望佢樓花重新賣過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞