《警世》 出街食野確保食哂先好擺低你地既餐具

264 回覆
764 Like 173 Dislike
似係本身茶記樓面無禮貌姐
奴生你好
現實中你一定係啲俾人攞便宜都唔敢出聲嘅傻仔
乜撚都警世
on99
又唔使咁惡 我見到佢收 我又未食完我會講未食完
頭先係佢好撚快手 我俾唔切反晒
樓主一定冇去過澳牛
去過啦屌
咁去得澳牛都係m底架啦
或者ok佢地個文化架啦
我近幾次去都ok冇見佢地閪啲客
幾十蚊雞扒米線享受食物
個別樓面問題姐
我諗應該係翻場率好高果d會大機會d
女人是原罪
之後食sukiya 又係咁
明明未食完 不過停手玩緊電話
有個staff行埋嚟問食完未幫你收走
我話未之後繼續食
食多唔夠5分鐘 同一個staff又行埋嚟問食完未
我心諗咁撚趕做乜
啱,戇鳩俾人屌都唔好怪人。我見你冇怪人
半年前試過係銅鑼灣間moomoo plus 食飽
我一口食哂最後果啖 個盤仲有d沙律係到
有條撚樣即刻走黎問我「係咪唔要?」
我個口滿晒又講唔到野 已經係咁搖手指示「唔係唔要!」
條撚樣都係收走我
果下谷鳩氣 仲差d哽死
都唔知收得咁急係咪趕住食二手飯
佢依個問題你唔出聲答 擰頭同up頭都係解唔要
吞撚完啖野大大聲拍桌屌鳩佢啦
催命鬼咁撚樣
屌佢老母
我自己做過casual dinning 通常收走人碟係為左offer dessert 但間野又唔係趕我走 又唔係俾menu我 咁急做咩
moomoo plus 你食屎啦
抵你俾人揼咗兩嚿雞
移民啦,喺外國應該呢啲時候仲等緊出餐
喺香港就連碟都收埋
上次係food court見到兩母女
老母行開咗 啊女係個位打機
佢地已經有野食係枱面
有個啊姐過嚟收咗成碟飯走
啊女又唔出聲掛住打機
老母返到嚟冇飯食屌撚到個女仆街
今朝茶記食個雞扒米線早餐
食到咁上下留返飽飽地留返兩舊雞扒
諗住睇陣手機再飲啖野先先嘆埋佢

我擺但對筷子
攞起手機望兩眼
個呀姐九秒九一野收起我個碗 掃埋枱啲紙巾落去
枱都抹埋 同出面講依到有個就走 我反應都俾唔切

我屌你老母 我話我仲有兩舊雞未食喎
呀姐 : 下我見你停哂口以為你食完啦唉呀唔好意思呀靚女
我話咁點呀依加
佢話叫廚房整過啲雞扒俾我
即刻冇撚哂心情食
飽又未係飽哂 又填咗餓 冇啦啦掉撚咗我嗰兩舊雞扒
都痴撚線
我唔出聲埋單走人 以後唔撚食依間

以後出去食野未食完要咁樣望撚實自己碗野
佢無禮貌唔需要客氣,佢地咁收野就係想趕你走收下個客,咁既心態收野我唔會收受
雞扒妹

慢鏡咁啦喎
呀姐盡啦
開左名未?

企起身一口野噴落佢度, 再講"唔係, 仲要"
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞