《警世》 出街食野確保食哂先好擺低你地既餐具

264 回覆
764 Like 173 Dislike
呢啲抄名引戰狗專登駁你嘴
Block咗 唔識同弱智溝通
真係你問題,喺香港大點會連呢種餐廳文化都唔識,鬼佬就話他他條俾人收碗打個突啫
斬腳趾避沙蟲
我喺酒店都試過
上網同人撩交嗌俾存在感
食過啲茶記收野正常都會問聲仲要唔要
你唔好彩 食個間太無禮貌
一眼見到個碗/碟冇野食既就咁收都冇問題
我大大嚿兩嚿雞扒佢問都唔問就收就有問題囉
試過吖,一班同事食lunch,我個上先咪食咗先,食到一半咪停手慢慢食囉
個阿姐問都唔問就收走碟飯
無嘅,一係免錢一係出過份姐
做得服務性行業問多句好難咩?
你理得人點食食幾耐丫,唔係寫哂用餐時間嘅,人地比足錢坐你兩三個鐘都得啦。
係,因為多數男人食完會好清晰發出身體語言,唔駛5秒就埋單走人,係女人先會食淨少少霸枱玩電話
病態心理
我中一都試過,成半杯氣水比個死老閪清咗,個時細個又唔識吵
香港係充飢文化
外國係享受食物
社蓄與人類嘅分別
衣食住行,香港有邊樣好?

著衫要平食得快住得細行得急
樣樣都要快,搞到成隻狗咁
我都親眼係面前見過

有個上班族未食完俾人收左個餐 佢呆左
茶記依啲出聲又唔係 水吧佬覺得你玩9佢 佢話沖過杯佢唔順意lur啖口水你都唔知 依啲都聽唔少

有時真係冇撚計
話整過野飲野食比你千祈咪撚要
成日出現呢個情況
我次次都屌
肯撚定係啲濕鳩連鎖餐廳出埋曬啲閪員工指引
要啲阿姐見到個客食完要9秒9收野
啲呀叔咪可能睇下報紙 坐多陣 我就食完就坐幾分鐘就走
坐咁耐都冇野搞不如出去行下消化下
我食嗰間唔係連鎖既
連鎖嗰啲大快活嗰啲好好禮貌都會問食完未先收
你又幾撚fun
D阿姐個個精神緊張,成日謀住你下一步,無禮貌唔屌柒唔得,試過食雲吞麵,碗麵都食到尾,比個阿姐話就收舖唔好再睇手機,即刻屌柒佢關佢撚事。
我都食過有幾間係咁,有啲邊問邊收緊你野,有啲直接收,我多數會出聲喂你睇唔到仲有嫁,你唔識問人仲要唔要等人答左先收嫁,放返底啦,on99咁
我調返轉
次次都係食連鎖出事
反而食普通茶記又冇試過

不過趕頭趕命呢個文化係香港真係普遍到好唔正常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞