其實dw手錶衰咩搞到而家少過之前咁多人戴??

227 回覆
15 Like 427 Dislike
我完全唔係想講日本石英貴,係想講支那石英平,睇過人打開隻DW入面係冇brand嘅機芯,上面有巴打話係moyota GL20,上網搵下同樣有人開錶GL20都有假嘅仿冒
巴打依行既行街好唔好做?
利率咁高,份糧都應該ok?
同類錶全部都係成本幾十蚊隻
淘寶幾十都有
大家都係支那嘢咁點解要買佢?
香港行街唔好做,2-3雞一個月
主要面對都係外國分銷
香港個市場太細
都係分銷/零售店去搵品牌多
一個零售點一個月賣到50隻已經叫好賣
賣到100-200隻就算係好爆下

多蚊品牌都唔賺錢,零售方賺得多d
因為有apple watch 嘅誕生
好耐無見呢啲高汁回覆。
因為質地差,價錢對唔住佢嘅質素。
尋找錶鄉的故事
好想要呀業餘工藝師整唔係周圍有架
低調啦
DW賣到800-1600蚊
國產機芯同日本機芯差價係幾蚊
幾乎一定用日本機

仲有國產機配國產電,玩得9-12個月
Mayota機配Sony電係行到36個月+

正常品牌都唔會玩尻自己用國產機芯
第一年賣唔出,退返俾你換電,
物流加人工15蚊起

廣州站西鐘錶城,
批發成本12蚊,賣15蚊個d錶
賣非洲、印度、南美、中東個d
先會用國產機
預左你一年內當垃圾掉左佢
變左公廁就冇人帶
細個唔識野人買我買
買左隻送比ex
點知番屋企摸真啲
喂淘寶貨咁既
啲金屬勁輕 冇質量
(另外果款Olivia Burton又係勁多港女追捧)
真係好垃圾
呢個價買隻gshock唔好
呢個價錢買隻精工/casio仲好睇
再唔係smart watch又得
最近買左隻錶
瑞士rodan機芯
瑞士制製都唔駛1000
仲要錶面勁靚
Dw1600仲邊搵人買
要cheap膠錶我買swatch 唔好?平到佢一半有多

要石英表呢個價 Casio seiko citizen 差唔多任揀

要機械表呢個價買 Seiko 5都得

加少少錢重有apple watch smart watch

真係唔明點解$1600 買件垃圾重話平
你咁講,全部品牌錶計材料費除零售價,都係垃圾
買既係眼緣,或者背後既故事(如hit中你)

買隻玫瑰金AP,真係貪佢貴金屬 or design咩
貪d女見到會肯同你吹多兩句水,上你架車咋
DW要1600蚊?
買orient好過啦
兩三雞都算不過不失,不過真係稱唔上好
尤其唔依家興smart watch,傳統錶應該真係好難做
謝謝回覆
準確分析
聽講係日本手工錶
由頭到尾都完全唔值呢個價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞