N-scale 鐵道/車道情境模型(2)

659 回覆
17 Like 1 Dislike
啱啱好似搵到個符合under 900*1600

https://aucview.aucfan.com/yahoo/j1044456898/
個網寫810×1520mm
可以將最頂車站換成穚
即係個HC(上落斜基本set)藍圈上面4條140同埋條橋換做HB(高架站)
不過諗番起喇,呢個圈太細,最低嗰條直線會唔掂地,忘記佢吧
明白,咁我試下上面果個得唔得先
唔該ching
睇落唔錯,用盡啲空間
不過要自己執料,淨係右邊已經有4種弧度
睇佢全部都係單軌,啲高架路換做複線應該會簡單啲?
係囉全部自己執料好麻煩
睇下可唔可以用高架套裝91074
然後再執其他

我都想將單軌直接敗複軌
但真係唔識,可能要請教D 專家

最唔鐘意呢d一set兩架但係model一樣
日本n系蒸機仲未造到噴煙同聲效
直線咁短 咁樣會唔會好易出軌
一口氣買咗HA 同HB-B track set
一打開砌HB-B 我應該要大半日,果斷收返埋先

本身其實目標係HC set
但豆豆、cwb shuttle、kt khaho 都冇

等收到新信用卡 日馬買算

個房目標layout (縮size)

之前砌過條類似圖中嘅360度斜上橋,仲要夾硬加密咗啲上斜橋墩,上落都無點出軌。反而有時會唔夠力上
原裝成set動力unit通常响中間好少會出軌,最易出軌係倒後行嘅貨運列車
另外我手頭上單卡最長果架Kato GWR Class800說明書有寫特別限制
HB-B我分開咗幾日砌,最煩係啲貼紙要自己cut
另外買咗高架駅A同B,又係黐貼紙黐到傻
巴打玩完收唔收返?
我會收,考慮買個膠箱
不過hb-b 唔知收埋會唔會散
我放車果3張係流動摺枱,平時要空番個位出嚟無得唔收
我係相反步驟完全拆散收番入原盒,所以辛辛苦苦收埋咗就好唔想再攤番出嚟
同埋個原盒入面啲紙格都開始散,都要諗吓其他方法收…
終於收到張信銀卡
即刻响日馬checkout

10年前响日本坐第1次既新幹線700 系kato 10-1645,1646
tomix 91074 高架複線立體交叉
或者中間藍圈上面淨係cut 一塊140
下面280換140
咁應該都係啱啱好1595mm
起日馬真係會平過香港買?
tomix 91074好大盒喎
運費應該唔平
我計埋迎新回贈
如果冇,豆豆平啲 (不過冇貨))
3盒野4978 yen 運
寄香港本身貨價都會退稅
係囉,迎新唔計
你可以用起第二度
不過你話豆豆無貨都無計
R佢果16%-1.95%回贈
呢排好多卡都冇消費回贈

豆豆買野幾好,貨款多,平,不過唔就腳,有得碌卡
khaho就方便有得放車,不過貨唔算最平,冇碌卡

應該玩完迎新冇乜必要唔日馬了
平時買一兩套車連埋運好似係平過香港買
路軌set果d大盒野未買過唔知了
荃灣khaho有apple pay 支付寶 wechat pay喎
是,不過經流動支付就唔同晒回贈了
Hi
我想問下如果我有個親戚走咗
佢屋企成三個大衣櫃嘅n scale 火車同其他雜項
我想搵人放曬去嘅話邊度最方便
搵鋪頭幫你賣個好價啦
不過好似唔好搵 XX遊花園
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞