去車行買二手車

163 回覆
0 Like 19 Dislike
咁你咪去自己借,我又無講唔可以,仲有係咪人人都可以自己去借幾十萬p loan? full pay 買車行就唔減價比你,又係一條數,樣樣自己做緊係平d 啦,同埋人地問緊係咪唔可以講價嘛,我就答佢有價講,你都9唔撚答8
如果唔上會就唔減價,咁就叫有價講?
我唔撚知你借乜9 loan平成點,我自己買左架開價238000, 我減到208000, 連本帶利還左236640, 平唔平我唔知,總之就係方便,乜都唔洗自己攪,比張身份證就出車
車行同私人一樣
不過車行賣啲濕鳩野你都可以唱柒佢
私人嘅賣完就消失架啦
不過放俾車行有樣嘢煩, 唔係即刻過戶, 條車行佬揸出去, 食牛肉乾都事小, 最怕係撞到人, 一日未過戶, 到時車主要上身......
所以有時trade in 係最好(雖然有時trade in車都係會「轉賣」返俾車行)但有咩事有得追究
好易分㗎咋
你同佢講想買車,但係唔好提邊一架
如果係車房就會反問返你係邊一架
打電話前, google 下電話NO. E-MAIL .
可能連電話都唔使打
D sales 咁落力?巴打試左架咩車?
你借20萬比3萬蚊息咁撚貴,真係求其一個P loan都平過你
唔識咪認囉,比貴息無問題,你有錢就得,而且事實上真係方便
人地講事實你係度發爛渣就係自己7喇

利申:借過銀行P loan買二手車,借30萬還4年,total 都唔洗2萬蚊息
我部錢七o係九展5皮野執返黎,揸o左三年都無乜大問題,買之前仲俾我兜o左去觀碼試車
想像大昌行開左個商場(汽車城)
入面有商戶(車行)租位賣嘢
我還5年囉,都話車價平左3萬比你囉,字又唔撚識真係好撚煩,又要扮撚晒醒
個陣去九展個堆車行
個到間間車行條友成個先達佬咁 古撚惑惑
去元朗沿路堆車場仲好
如果一條友去 佢地會圍7你
你借20萬比3萬蚊息咁撚貴,真係求其一個P loan都平過你
唔識咪認囉,比貴息無問題,你有錢就得,而且事實上真係方便
人地講事實你係度發爛渣就係自己7喇

利申:借過銀行P loan買二手車,借30萬還4年,total 都唔洗2萬蚊息
我還5年囉,都話車價平左3萬比你囉,字又唔撚識真係好撚煩,又要扮撚晒醒

大佬呀咪癲啦
濕鳩大陸片都拍左無數次
平左車價上會食番你
佢部車收返黎18
賣23 , 你上會佢20比你,實質供左 23

道理上你可能無比貴到但出去P loan 唔洗3萬
去過元朗啲車行仔買, 咪正常交易囉

咁佢幫架車化下妝就一定會㗎啦
唔撚好講野,你落車場,搵部廿幾萬既,同佢講Full pay, 減3皮比你,睇下佢肯唔肯,肯就你贏
其實落車場買己經係戇鳩

仲好意思話鳩我叫我搵部減3皮

我去私人市場執部18/19連埋P loan 都平過你23 萬啦
唉,同d 7頭講野真係好撚攰,上28car 睇撚過晒當時最平都20-21萬,又9 up 搵部18萬,我仲有半年保,你28car 搵西保你咩
去大昌行啦
私人買就上架搵車房check
我有時得閒都會一個人去行
不過可能爛身爛世,窮L樣
企左嚮部車前面左睇右睇都冇人理
可能認得你
不過個d車行睇好喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞