嚴選10種 外表顛覆你認知嘅生物

685 回覆
1894 Like 44 Dislike
佢只係一隻好老又禿頭又甩毛嘅銀色狨猴,佢喺日本草津動物園
竟然無鋼鍊
肥蝦囉
呢隻咪
可能幾億年前嘅蛇有搖尾吸引獵食嘅方法,咁個別基因異常嘅蛇因為條尾顏色唔同,捕食率大,所以有更多後代,反之尾巴正常就會基因淘汰。

慢慢留低嘅蛇基因令顏色唔同愈來愈明顯。

突然基因又突變,條尾生多左腫腫,又或一條條線,又令捕食機會大增,有更多後代。

過左唔知幾多代、幾多億年,就變成咁。

我覺得進化好神奇,所以我唔明白點解有人類自願放棄,決定唔生育,香港人生育率下降到0.87,偏偏香港人平均智商高,豈不是要令高智商人類絕種,令世界充斥近親繁殖嘅回教徒同低智商黑人基因?
個樣好derpy
鹿豚 Babirusa

網上話佢啲獠牙會係咁生長,逐漸刺穿皮膚、頭骨
有啲會因為咁而慢慢整死自己

//Sometimes the tusks on a male babirusa's upper snout continue to grow and curve until one or both break through the top of the animal's skull! This can eventually lead to death depending on how deeply the tusk goes into the animal's skull.//
Google藏狐真係全部呢個衰樣
想話我一直冇click開你啲圖 因為我驚有人專登貼甲由
水滴魚都係向上而受到詛咒
珠雞(Numididae)

又稱珍珠雞、山雞、幾內亞鳥,是雞形目下的其中一科。

珠雞用爪挖食昆蟲、種子和塊莖。翅短而圓,善飛行,但遇到威脅時多奔跑逃走。羽毛很特別,非比一般尋常,聲音很吵雜
尼基亞
thx for share
珍珠雞好好吃咁
Push
點解你可以每個留言都咁謙虛
永遠對人都有讚冇彈
明明自己已經好叻 又肯虛心去學
你呢種人一定會好成功
呢個post令人覺得世界真係好大
有時會諗, 就算俾我見到外星生物都未必知
會以為純粹係另一種自己唔識嘅物種
個名型撚到
咁撚癲

點可以冇食蟻獸份
I HAVE FIVE PENIS
Hi ~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞