嚴選10種 外表顛覆你認知嘅生物

685 回覆
1894 Like 44 Dislike
巴打點識呢隻野
覺得呢張相好on9但每次都忍唔住笑
成隻神態真係似呢隻野啊,似殺人鯨係個頭似加個白色果部分似
椰樹獸大陽珊瑚
痴撚線進化
話係進化嗰陣會對人類有威脅嘅動物產生恐懼 所以而家我哋睇到都會唔鍾意

人會對蛇特別有恐懼,年紀越大越驚,因為以前無解毒方法,比蛇咬中=死,所以大部份人本能會驚蛇
同感,個陣細個睇,戲院又勁大聲,睇左20分鍾勁唔舒服,好辛苦,就算知道戲飛好貴都唔想在留係個到
you are not alone
極樂鳥
https://www.youtube.com/watch?v=nPhVOZiPokA
佢地求偶時,雄性會執樹枝樹葉佈陣,再彩排練舞,練好就邀請雌性黎,假如雌性見到佢佈既陣唔靚(佢地有獨特既藝術觸覺),跳既舞唔好睇,就會離開等第二位雄性approach。
假設雄性同樣既陣邀請幾次唔同雌性都失敗就會拆左個陣,搵新地方重新起

natural selection做男人真係好辛苦
好似加旋D畫風
我唔係讀開呢啲所以唔知 我講嗰個theory其實係某堂lecture入面嘅一忽仔
哇唔好啦最憎甲由 想佢哋死曬
好地地生到個樣咁都唔知為乜
不過我覺得甲由可能係因為多人驚所以自己都驚?
例如細細個見到甲由嗰陣屋企人都尖叫好驚 所以自己都驚
我記得有個實驗好似係講呢啲
唔係蘋果整㗎咩?

有無ching可以整埋serrini ver
觸鬚變左頭髮
四足?有無相見到足
好撚有喜感莫名好笑
無論係字定隻豬跳舞
四足類 Tetrapoda 泛指用肺呼吸既脊椎動物~例子:兩棲動物、爬行動物、鳥類及哺乳動物或 上述例子既先祖 均可視為四足類。

因為蛇/蚓 既祖先都是從四足類演化而來。

所以佢哋係屬四足類
sor ar 我回應錯樓層

你睇返回覆#620 / 拉落少少就見到個原因
勁似我呢啲唔識畫畫嘅人畫馬騮
多謝樓主分享學到好多嘢,希望繼續出多啲生物post
有d似大家食果條友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞