恒X保險18萬Covid診斷賠償保障無賴揼波鐘,拖足超過2個月

204 回覆
560 Like 16 Dislike
係咁架啦

保險只有旅遊保同車保可以買

其他全部都係搵笨柒㗎啦
‘’除咗之前網上果個程總裁po真係收到錢個例子外,真係有朋友係1月果陣買落呢個保險(唔係尾班車呢批),submit至到收錢係2個星期内已經到帳…遞交嘅所需資料同家母嘅完全一樣‘’

其實每個case同handler睇既野都未必完全一樣

仲有保險公司依加仲咩藉口拖先?

你講佢地既藉口出黎

係保險公司問題既我地教你點投訴
2個字眼都有出現

佢係政府指定,所以打嚟話我知中招果下,佢已經上報埋咗政府 後尾衛生署出埋隔離令,我仲留咗係屋企成半個月
未聽過有苦主連對家全名都唔敢開 你連俾對家告誹謗嘅責任都唔敢負 好明顯你就喺度鳩噏 中銀pr出post帶風向又失敗
妄想症定係世界要圍住你轉?總之持相反意見既人都係痕身?

我只係講醫療賠償唔係咁簡單,

我幾年前做一個手術,搵屋企人做,保險公司會問長問短,保險公司俾幾次信個醫生問,來來回回,個醫生覆慢d 我個claim 就遲d 先賠到。

你打咁大段野。只係講個"拖" 字, 你遞交既野係咪同其他人一模一樣? 包括醫生寫既野都係一樣。如果係identically 100% 一樣既,佢快你慢。就話不合理啫,而家無圍無真相。

我唔識你,又唔識痕身保險,

純粹覺得依種潑婦罵街圍爐既風氣不要得。

邏輯上,你要有一個對照組做參考

相同circumstance,相同醫生,相同醫生回覆,你慢人地快,先叫投訴成立。

我身邊有3、4個人都攞到18萬,而家片面就話人地慢,拖你,唔通你果18萬係特別值錢,定係你靚仔靚女得濟,所以人地妒忌專登唔賠俾你。

浪費得太多時間起你身上,ciao
竟然係咁所以個結論係我哋鳩噏

只可以話一係就連登咩人都有,一係就都幾肯定你係痕身職員

btw,唔係銀行業界,想學下嘢請教下呢個風向有咩好帶
出po睇下有無同一情況嘅人一齊討論下都唔得

btw,咁你咪唔好撳入嚟lor
樓上好酸
屌係啦,我都有買信諾,明明第14日先係第一日陰性仲隔離緊,佢死計我13日
我兩個朋友都拎到,都算係早買
hello 恆生理賠部職員
咁揚開左仲邊有人會買佢地保險,成日去佢地分行都問你儲唔儲蓄,人壽呀醫療呀夠唔夠咁。
原來咁佢d保險難claim, 下次可以光明正大咁say no了
拖住咁多Case,佢仲掛住上連登唔OT搞埋佢
如果你唔係作故仔又點會連名都唔敢開 唔通樓上報上東張西望又會話恆x保險唔賠錢?
你隻pr露底啦
垃圾恆生食屎啦 咁大間公司都做到咁肉酸

你話一般醫療保險買單兩年內early claim要去信HA check pre existing condition就話姐

而家我有曬政府醫院蓋印+加醫生簽名既PCR report+claim form都仲話要check,你check乜春先?check我啲文件係咪偽造?

PCR Report CT Value低過30就磅水啦

個concept根本就應該同人壽見死亡證賠錢一樣咁簡單
我有朋友第10日陰性咗 但明明嗰陣法律上隔離令係未完
班撚樣就賠10日算
sor 扣翻第一日 係賠9日
之前有人拎左
家陣確診咗就要陪架喇
有幾多程序要follow up啊?

你做手術就話有醫院醫生全套service有得跟啫
而家COVID又唔洗住院唔洗claim extra fee
點解要拖咁耐先?
六合彩中獎都要驗三次張飛係咪真啦
第一日番工咩
驗三次飛都唔洗驗幾個月啦
sell 保險就落力 claim 保險就拖拖拖
搵insurance authority啦
唔係正係服侍你一個
急就買人壽啦 生效瓜柴即賠比你屋企人
拖到2046
收皮啦保險狗 仲邊有人去買保險 搵笨柒咩
真啊

Sales就投放資源人手努力做單,backoffice批就慢慢嚟搞2個月。長期係咁,chur完業績之後,睇佢點做得長遠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞