分手一個月 但每一日都行屍走肉咁

67 回覆
27 Like 15 Dislike
有時候係度諗 覺得得翻自己一個個感覺仲係好唔真實 明明四月頭個陣仲係一齊住日日見 習慣咗對方係身邊 但有啲野真係變化得自己都招架唔住

直到依家 每一日都好難捱 個人冇晒靈魂咁 行過去過既地方 見過既野 做過既野 都會好自然諗起佢 諗起之前一齊個陣畫面 個心就會好痛 雖然係自己講分手 但有冇人明當佢真係唔係身邊 搬翻屋企人度住 就覺得好空虛 好似生命中少咗一啲嘢 覺得一切都唔會再有意義 成個人冇晒感情 個人跟本同死咗冇分別

迫自己放低 迫自己過翻正常既生活 但個人真係做咩都提唔起勁 加上前排幣災 帳面就咁冇咗14萬 得翻幾萬 跟本同個廢柴冇分別 分咗手之後冇人會再俾支持我 關心我 就好似成個世界都離我而去咁 係其他人面前仲要好堅強咁扮冇事 好辛苦 日頭就笑笑口話冇事 但一到夜晚就喊到仆街 係屋企間房又唔可以大聲咁喊 連喊都要忍住忍住 真係好辛苦 錢又冇 另一伴都冇 真係做咩都唔會有意義 冇人可以真正咁傾訴 所有野都係心入面不停亂諗

唯有自己揾好多野塞爆自己時間 希望會好啲 但原來係冇用 揾咗份full time 日做十幾個鐘 做野跟本集中唔到精神 不停諗起之前同ex既生活 每晚放工翻到屋企就飲酒飲到醉晒就走去訓教 第日又起身翻工 不停咁loop 覺得自己真係好似喪屍 但我已經好努力咁企翻起身 好似個天都唔幫我咁 最近啲fd同我講見到我ex down翻tg 個心即刻un住un住咁痛 有冇人會明我 當所有野都同自己背道而馳既時候 生存真係唔會再咁有意義 屈住屈住先上連登訴苦 希望有人安慰到我同圍到爐
究竟用咩方法先可以過翻以前開心既日子
同朋友傾訴下 食下野鍾意食嘅嘢 做自己鍾意做嘅事 返下工 就會舒服啲架啦

btw 一齊左好耐?

The best is yet to come一個人都可以過得好好架要相信自己可以撐住
有冇人可以屌醒吓我
過大海賭番三日三夜咩都會好番架啦
一年半 同佢搬岀嚟其實某程度都係認定咗佢 想睇下可以去下一段階段
向好嗰方面諗 以前開心嘅日子變成回憶 好好收藏

呢刻嘅你一定覺得咩都唔得 但過一兩個月 慢慢就會沖淡架啦

嘗試諗下對方唔好嘅嘢 放低都會快啲
一年半唔好太快就認定呀!
好快就會過 time will heal you!!
Shhh咩都唔好講 攬住我
一直係度責怪自己點解要dum低佢
你講分手先?
可能係你哋之間本身有問題?
或者佢其實都唔係好好?

一定有好多事導致最後結果嘅

不過發生左的 就算啦
我講分手
我哋之間一直都有問題需要解決 係我太易放棄 唔識點經營好一段關係
其實大喊一場可能更加好
冇需要屌醒 time heals
我都係,好大打擊,呢段日子真係過得好辛苦
下一站:分手
以為自己開post 我都係一個月
日日番十幾個鐘用工作去麻醉自己
再唔係就飲酒飲到嘔
表面上已經冇咩事 但心底裡仲係好痛
當係你人生中的一個經歷一個學習加油
哈 又一pair分手 開心~
啱啱分左手 我仲好愛對方 但感受到對方已經唔愛 拉拉扯扯最後都係忍痛講左分手 好絕望
我分咗半年撞到佢都會心口痛呼吸唔到
或者我咁樣無咩說服力
但講真時間係會撫平一切(掛?
加油實會有呢段時間㗎啦 同自己講堅強啲 唔好再為左佢傷心 希望可以幫到你
加油~~~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞