[CityU] 又一城大討論區 (33) 迎接暑sem add drop 大戰

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
想問下我以前上過康記啲健身班,如果想去city個gym area係咪要拎當時康記份證書/康記月票去俾佢地睇
點可以申請 減半學費?(我應該只讀2科)
aims 嗰到apply
要 adjust 左workload 先?, 之後aims 好似搵唔到減學費
Btw, 我未確定其中讀某一科 ,可唔可以學期中再申請等佢退錢
死link 添
份document 叫
Regulation On Tuition Fees (CityU)
google search 完就搵到
讀少過12一定要apply
因為regulations規定ft要讀最少12 cred

6cred減學費要睇dept有冇untick減學費
如果dept冇同fo話唔好減就有得減

可以 自己留意deadline
想問area3有冇邊科recommend?

我讀MNE,可唔可以reg其他dep嘅area3?

同埋如果報大中 有冇推薦上邊個嘅堂?

唔該ching
笑死 final year 發現major elective得呢一科有開
前日full左Reg唔到 Send email問paper add 覆我話只可以幫我waive左個pre-requisite requirement 之後都要我自己add Full左就排waitlist

吓 就係Full左我先揾佢

請問正常幾時會開始讀啲major electives?
參閱翻自己 major 份 recommended study plan
好on9 聽錯隔離科orientation
有啲科話今個學年無開
係咪等佢有心情開嗰陣先有得讀
同 dept 備案話講你想讀先

如果唔係永世都唔開都有可能
但睇完佢嗰簡介都唔知讀乜鳩
將佢教嗰啲野google search
算 本身嗰major都唔係我想讀嘅嘢嚟
咁加油
我想讀嘅 琴日又send咗email嚟 又係city
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞