[CityU] 又一城大討論區 (33) 迎接暑sem add drop 大戰

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
更正返,係讀少過12cred要比原因
讀埋嗰3科就可以grad ,證明自己返緊intern多數都批

因為係department 批所以唔知其他department 做法係咪一樣
有冇cb 人可以經institute exchange 去台灣 ? 因為發覺台灣唔喺cb 個exchange partnership 入面
Nonju入,想問係咪仲未睇到個人時間表?8號嗰個apply for add/drop姐係點?
另外想問nonju幾時reg hall? Thx
新生係

Reg 啲non web enabled嘅科 通常都唔關新生事
ppp yr4我今年已經preset咗一科4仔6 credit嘅capstone同埋兩3 credit,理論上要畢業嘅話我應該就係今個sem需要reg多一科就 ok? (仲爭30 credit)
請問 Web enabled嘅科 係咩嚟?Instruction成日見到呢隻字但唔知係咩
可以直接上網add drop嘅科,master class粉紫色底嗰啲

Non 嗰啲就係唔得嗰啲,白色底嗰啲,要上網申請等學校幫你reg
亦都包括要啲waive restriction/ prerequisite 嘅科
即係啲人講嘅paper add,不過依家申請手續都改咗上網做lu
唔該晒,好清楚
有冇ching讀過ge area 2 love sex relationship伏唔伏
清知唔知8/8 paper add drop係咪準時0點就有得reg
有咩所謂 反正要dept批
你可以今個sem 18 下個sem 12㗎,理論上sem B係俾你攞嚟追fyp進度,有啲人會選擇sem B讀少啲cred去確保自己有足夠嘅時間改好份fyp佢
不過6 cred嘅capstone唔係會分開兩個sem計cred㗎咩?Sem A 3 cred + Sem B 3 cred 咁樣
ppp politics有fyp? sor 4 後門狗乜都唔清楚
你科6 cred嘅capstone唔係即係fyp咩
Fyp 最尾一個月先開波做係常識吧
大佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞