油氣下跌支持區

983 回覆
47 Like 14 Dislike
巴打,我都有睇你個POST一段長時間 ,仲因為咁而有D 斬穫
本身鍾意short option on leveraged ETF 收premium ,可以食decay 同 time value
BOIL 就正正符合我要求,可惜無weekly option.....

睇到你對NG 既分析同新聞,特登留言支持下你,等你知道唔係無人
希望多D 人可以睇到呢個 post ,比到唔同 color ,從而發掘更多 trading opportunities

boil玩weekly其實會淆底 有時食tail events就係咁大
你跟開都知基本面既野唔會overnight就發生
反而佢volatility勁 遠價既option都有價先正
5 6月我用到160SC 對應NG 13+ 但都係十幾蚊張
所以monthly對我黎講夠用

有時我覺得LETF option pricing都仲有空間開發
就算你冇bias 佢定價都同正股black scholes好唔同下
到而家都一路都有人出paper/研究緊
我既感覺就係計完volatility之後會好搵過正股option囉
太順手
我一路有睇但呢排真係好忙希望快啲跟你搵食財務自由
俄佬孤注一擲 我覺得對軍事最終結果冇大分別
但唔知會拖幾耐
on the other side天氣neutral-bullish 產量唔知點解落番97.x
短期唔睇好繼續插
如果你係high 8-9一路沽落黎未TP 應該考慮TP一大部分
如果因為打仗而繼續彈上我會考慮番加沽
睇黎大家冇比普京嚇到
盤前班歐洲傻仔含曬
+103 vs consensus 94
之後既不確定性: 颱風
睇多一陣可能慢慢加long
又唔記得推
都仲係跌
到底你係邊一邊
想入番UNG
比次機會
目標達成 今晚一定走BOIL
真心佩服師兄有冇返工
睇你頭呢排D油都好波動
繼續sh long put UNG
重有半年到期
入返ung先
講呢d
跟師兄學野
已經掛24咁都入到UNG
買定張平PUT過今日先
又跌啦
師兄知唔知主要咩事跌到咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞