想重新做人 麻煩比D意見

62 回覆
8 Like 6 Dislike
因為呢兩年投資失利又想追 愈踩愈深 差緊4間銀行P loan

東亞 150k 還剩100k
渣打 180k 還剩140k
HSBC 130K 還剩80K
Mox 90k
頭三間銀行卡數total 200k
所有loan加埋大約係我份人工既18倍

收入黎講 扣除家用同p loan還款方面每個月仲有10000左右

因為大部分都係上次年底到今年年頭申請 而家TU得F 再APPLY應該會落到G
我想做係借200k清曬d卡數 乖乖地供完所有loan

如果我TU得F/G加埋其他既數 仲有無可能同銀行做到200K P loan?
幫推 巴打買咩輸咁多?
仲p loan?
做debt consol
定借多200K搏多鋪
又cypto又美股
唔啦 好辛苦 成日訓唔到係到睇住幣安上上落落 我想過番正常生活
debt consol係唔係會易批d 息我都預左高過p loan不過只要唔係財仔我都可以 預左捱幾年 趁而家還完都有錢剩想係出事之前收心養性
cypto都借錢玩..
你都幾大膽
後悔啦 第一次玩覺得似賭錢 贏完唔收手就係惡夢既開始 d卡數全部都cypto黎
debt consol 就係俾你咁用
息你要自己格價
你咁多債要批新 p loan 有難度
真係唔玩啦 今年年頭直頭有少少depression 係之後個天跌左份好工比我 加左好多人工 先覺得自己要重新正視以後既路 機會唔係咁多 兩個月前份工仲係岩岩好夠還P loan 過既生活生不如死 一諗唔埋就想用卡入金搏下 而家咩app都del晒 都申請左close acc 最近兩個星期開始晚晚都唔過12點訓 明顯感受到同知道同之前有幾大分別 唔想再經歷多次
加油
如果結餘轉戶你覺得我應該去番個三間定搵過唔同既會比較好?
息平又肯批就得
邊間唔重要
訓身cryto唔係投資唔係投機 真係賭錢嚟
蝕咗就蝕咗
唔係呢一刻突然有舊錢就會追返
好彩巴打識諗

頂住還清所有債
學習選股 睇圖
以後只買正股啦
牛熊、cryto果啲只可以拎三幾千玩
贏咗過癮 輸咗唔肉痛
樓主加油
我而家知道自己係賭緊錢 贏輸自己都無根據 所以年頭depression就係反覆覺得自己點解會搞成咁 接受唔到自己其實係賭緊錢 走唔出個關口

而家等還曬先再慢慢學 而家研究我怕又會有好易搵錢既錯覺 先專注生活先
根本樓主本身就on9 點解會玩到訓唔著?
原因就係一開波已經行錯第一步 借錢玩
蝕價蝕息蝕撚死 同借貴利買法拉利無區別
無咁大個頭唔好戴咁大頂帽
KCASH啦, 應該最易批
批左會叫你CUT卡
如果當初有巴打你咁醒就好 不過let bygones be bygones 而家只係想走出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞