Fate/GO 繁中伏(129) 5th Anniversary - under the same sky

1001 回覆
1 Like 6 Dislike
3令咒搞掂
咩3令咒?
用三令咒/碎石過關 好過你課幾pack為咗打幾個高難
姐係卑唔抽都得?
雙卑 + 熊 高難核彈用

一係佢自己都可以做平a打手

殺狐 之前 呢2隻係弱勢紅卡隊入面擔大旗
而且之後有啲112 212嘅活動周回關

搭bb 熊b 都可以打下

btw唔算必要嘅 fgo C呆之後 摩根殺狐 之前真係冇乜幾隻話必要
妖精王 妖蘭都唔係必要?
妖精王係摩根之後喎

妖蘭係強 但感覺都未去到必要咁
2.6真係連環pool
摩根 妖蘭要抽寶二......
我抽家姐算
睇你係新手定老手
新手夠石又有愛可以一戰, 因為卑彌呼+梅林已經有不錯既生存+輸出能力 (B卡狂暴擊輸出)
如果之前入坑有抽術傻直頭硬上加硬 :卑彌呼既寶具會令隊友oc+1, 變相術傻開寶具時會有最少2下 "對肅正防禦" ,配合梅林既全員無敵+回血可以磨死絕大部份既關卡BOSS

但如果你係老手,隊伍已成形,卑彌呼只係 "部分" 高難關卡既mvp而非人權角,所以唔抽都影響不大
磨隊既話尼禄祭有無出場機會...?
我記得有個event會淨係出高難關,難過到仆街
想抽卑過呢種高難event炸
上場機會肯定是有的,但不是所有高難都適合
例如打英雄王那關因為吉爾伽美什會每回合都會加攻擊力,拖到後尾連ruler都能秒殺,所以磨隊不適用
出左3星速
非到我咁每次抽卡都好驚
rich到
其實高難肯搵攻略就好易打
除左有D運氣關要求歐氣
而且嚟緊既尼祿祭係復刻版2016 + 2017 既高難
以今時今日既從者強度有太多組合同解法
唔用卑彌呼都有大量其他角色選擇
所以抽唔抽講到尾都係睇有無愛
刷左120箱
第一次過百
黃金船點養?
黃金船算難養D
你最好明哂5種屬性既能力
依家意志力係廢既
黃金船最重要係耐力最少500+回覆
大約分配係3: 3: 2.5: 0.5: 2咁樣
最重要借好友9速種馬
利申:新手(3日EXP)
好悶 有咩game好玩
FFXIV
龐大故事量、幾十種職業,玩到2046都得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞