俄國一年軍費打完了! 每天在烏克蘭消耗9億美元 拖垮經濟

107 回覆
130 Like 3 Dislike
其實班後生兵仔拿條命出黎返工 日薪幾多?
美國不知幾想俄國打耐啲,歐美繼續賣武器過去烏克蘭
慢慢將一個獨裁大國拖到倒台,美國一定樂意見到

今鋪普京真係威咗咁耐,點知衰收尾
你唔記得咗南亞

阿根廷同伊朗,兩個都大過烏克蘭,伊朗多人得多,都係「極地」多(南部沙漠)
其實西亞個堆穆斯林國家都好生得

或者咁講,亞洲人口比例真係同歐洲人口比例係兩個價值觀水平
普京可能都係咁諗 所以佢咪碌柒
普通子彈射下平民 射下狗已經冇幾舊水啦

講緊你平時打pubg同人駁火咁

仲有你睇YouTube啲現代戰爭駁火片都知

根本冇人知道自己射緊乜

所以淨係單兵打下遭遇戰已經燒錢啦

大型飛彈直頭一飛夠你買層樓
就好似打左兩個月,烏克蘭軍隊仲多過開戰前,裝備勁左又多左
係香港咁迫之嘛,你宜家先知咩
唔止一層樓 夠食過世
大把人捐錢比烏
之後都全球幫手
唔擔心
依家講緊支出
契弟呢?課金未
無你想像中咁大,平時你睇既地圖唔跟比例ga
其實仲細過緬甸/細過德州/半個南非/半個內蒙古
相比之下南美「相對和平」,除咗有啲騎呢政權,而有天主教底之下,又唔見生得特別多
打到咁7,分分鐘金仔都勁過佢
愛國唔講錢的
而家瑞典同芬蘭都入北約 算唔算俄羅斯輸晒落唔到台
https://www.newsweek.com/true-scale-map-world-shows-how-big-countries-really-are-1183386

都講咗好耐Mercator地圖「誇大歐美版圖」/歐洲中心。其實唔駛講咁多,有幾個係明顯誇大。一個係Pluto size嘅俄羅斯,喺Mercator變咗巨大,正如加拿大咁。另一個係格陵蘭,其實格陵蘭同沙地應該差唔多大。

D核彈真係攞黎擺
講緊烏克蘭
但係咁樣都唔係一定錯,因為如果反映「真實size」,咁偏北嘅俄羅斯會縮成一撅菜咁,所以wiki而家有啲版圖用地球做底係真實些少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞