Total war 三國

72 回覆
5 Like 0 Dislike
養太多兵 OR 太多官就會唔夠錢
total war3 原版 60分
打左mod 後80分+,武將頭像唔係大眾頭像,人物多左好多,唔係全路人,有專用武器,有返歷史情節任務
玩到悶
前期投石機加弩 屈殺AI
隻Game冇挑戰性

後期唔用炮兵跟本打唔起
屌佢AI啲爛地細城都call都全隊金框兵
仲要一次被佢用3 4隊十幾隻將軍圍
AI 正一弱智冇邏輯可言
之前沉迷過隻Total Arena
不過執左
前日裝返黎玩 再試下 THX
如果你接受得倒佢地有個女權撚manager (rome2 general 事件), d game 整到一半唔整然後整第二隻(total war 3k), 你咪買佢地D game lo

我以前都好撚鐘意玩totalwar, rome2, shogun2, warhamer12, 3k我都有買, 但最後3k果下真係令我覺得間公司太閪, 就放棄左呢間公司既game了
對面有油箭炸或者重弩就唔得
Troy定位都唔係咩主要作品

當入門玩下就得
淨係想玩控兵 打交既可以玩下
但係想體驗下三國既建議玩返三國志
成隻GAME冇要地 冇關口 AI鐘意點行就點行
左面重兵就搭船兜右面過河
完全冇戰略意義
每人限6隊兵又係ON9 三國唔係個個都行部曲制
搞到隊隊兵因為有主將所以士氣特別高 唔會咁易死
3隊斧兵圍相剋既槍兵都要圍成分鐘先圍得死
每場又要手動用騎兵追殺D逃兵
玩返舊既total war好過
其實果隻幾好玩

不過無人玩汁左

曼鍾意玩投石/希騎
玩左一日冇玩. 同之前Dtatalwar大同小異
睇你鐘唔鐘意
用狗仔咬咬咬
有間支那公司代理左

唔知仲有無做落去
我覺得拿破崙仲好玩過三國
第一隻玩既totalwar喺幕府2,個陣玩到好沉迷,咁啱個期出三國好興奮好期待諗都唔諗就預購咗,點知一出玩咗兩下發覺手感唔對路,真喺談唔上有趣,結果繼續玩返幕府2

total war真喺新不如舊,三國打後個d全部垃圾
三國係最on9一代 我情願玩shogun2
幕府2真係好正
跌FPS跌到得單位數 點搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞