Total war 三國

72 回覆
5 Like 0 Dislike
整八王同晉都唔整3國
完全唔知咩料
仲要勁on9 話唔出dlc 放風吹三國2 屌佢老母
冇接觸開total war嘅話
玩三國都難上手
隻game好多唔同嘅功能同數值
要花時間去摸索
一局玩到贏都講緊幾十個鐘
第一次玩就試下曹魏先
Total war一律建議玩Warhammer 2 隻game多嘢玩到包你幾百個鐘頭都唔會玩厭 唯一衰就衰在你要買埋Warhammer 1 同埋一大堆DLC
Three kingdoms唔係話唔好玩不過佢有少少似Shogun 2咁啲兵種唔係好多會比較容易玩厭
一定要裝MOD, 會多好多兵種
三國係CA走數
講左話會keep住support 無端端話唔做

要玩返最原味既近代total war Rome 2唔差
再難d加DeI mod好玩
頭先睇咗Troy
睇落好似好過三國
睇你鐘唔鐘意 三國歷史
鐘意有代入感ok

但戰役冇咩變化
你玩到幾次以弱勝強。以少勝多 後就開始悶
下 出啲dlc都唔關三國事 出撚到官渡就話唔撚出
屌我pre order見到黃巾個dlc以為會由黃巾之亂出起
點知又唔撚係 出d dlc亂鳩咁嚟
諗住出到官渡好似好撚正啦下個重唔係赤壁 諗住可能玩下船戰 燒鳩佢曹操冚家個陣屌啦星又話唔撚再出dlc

都算 出咗warhammer3就諗住玩啦 屌成隻game根本就半完成品 玩落乜鳩癮都冇啦
屌你老母CA
玩呢隻game真係會快樂不知時日過
DLC可以買爆血果個就得
如何好似將軍羅馬同中世紀都咁,三國2要7,8年後先出
唔會
羅馬2入手應該真係最好
地圖太大導致棄驚,叫我佔領三座王城唔係問題,問題在於未行到埋去D武將已經老死晒
一出果時玩左排 我廢機低畫面都有少少LAG 同埋佢一夠果個值就自動稱帝 唔可以自己決定 整到突然間D盟友反哂我
如果有暗榮三國志內政+tw三國打仗場面就真係perfect池。去到三國志14仲係捉棋咁,頂唔順
其中一個原因係帶兵個部隊系統先天不足
一隊最多三條友 每人又最多6隻兵仲要有限制
佢做得再多角色都冇用 整DLC 都改唔到呢個問題
要改就唯有重新整過一隻
total war 我覺得最煩係經濟,成日都窮撚到瀨屎,我仲要已經首要投資起曬經濟建築
Warhammer 明顯更受歡迎
隻GAME內政好難明
成日玩玩下唔夠錢唔夠糧
疊兵 + 火箭 打森林野戰1抽手3
最大問題係大地圖
高LV內政令人可以無視補給線
AI唔會打你兵多既前線
佢可以開急行軍直入你後方 (你開急行行同一距離 = 追佢唔到)
關口佢會直接旁邊開船行過
長江黃河可以直接開船西上入蜀
東北開船來海南島打你 (海上有補給的哦

成件事就係你要放一TEAM FULL TEAM係後方 ($$$$)
佢打邊個城你就去支援
但AI只會打必勝既城, 所以根本上唔會圍城
你只可以輸, 之後攻城
就算佢圍城你都無左1TRUN糧同錢之後仲要俾錢維修同補兵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞