馬克龍倡割地講和以保普京顏面 澤連斯基重申寸土不讓

151 回覆
47 Like 147 Dislike
馬克龍以為烏克蘭佢管,話割就割
法國打仗concept:
唔夠人打 = 割地
打返贏人 = 攞返 + 割返人地啲地報仇
(1871就唔夠打割咗Alsace Lorraine, 到wwi有人幫手先攞返仲要霸埋rhine)
on9 有美軍撐腰割地,法國割囉
英國用成個帝國去換返黎 早知真係唔撚幫個廢柴 反正有條海峽 理撚得佢歐洲大陸搞成點
用完嚟投降,再縫返就變到俄羅斯國旗,一物二用
反正法國都淪陷,輕頭吞併返仲好啦,反正自古以來都係英國嘅
仲六國論

睇返自己本最後一課啦
你法國割比佢咪最理想,有乜理由割人哋
法國人真係特別賤,2 戰又出賣班猶太人,明明無必要
啱啱贏大選就講心嗰句
已經比面佢
總統連任左先爆佢料
早排勒龐都比人形容係極右
但明明佢係右翼嚟講已經好左傾
民主自由,垃圾國家
佢做得出
澤連斯基心諗一個二個當我棄卒
埋美國佬堆會有咩好下場
佢係女人呢點已經超保守
全地球割哂比普京,由普京成立地球聯邦,然後進軍宇宙
法國愛麗舍宮否認,稱馬克龍從未在與澤連斯基協商前就與普京討論任何方案。
依個講法即係馬克龍先主動遊說澤連斯基割地, 然後先至去求普京收貨退兵。結果通常係普京會要求更多嘅土地先至肯收貨
個個叫六國論
又透露法國總統馬克龍為了促成和談而向他提議,犧牲部分領土,以保存俄羅斯總統普京顏面。

法國愛麗舍宮否認,稱馬克龍從未在與澤連斯基協商前就與普京討論任何方案。

人地屌你建議割地求「顏面」
你就答返人 「冇事先同普京傾」
好明顯迴避問題 唔直接否認「建議割地求和」
根本身有屎
On9 直接俄狗比翻烏東兩個區 烏克蘭放棄克里米亞 大家咪完場囉 反正克里米亞真心無人想翻烏克蘭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞