杜汶澤獲立委贈美酒:我作為香港代表,做香港菜回應

227 回覆
106 Like 306 Dislike
上面有條奶台狗人地當你敵人同搞鳩你仲跪係度話多謝人幫香港人咁多同屌台狗就係分化五毛
講到飲食我一定信你
港式羅宋湯算唔算
今年翻咗唔只一倍
我第一次行超市想買薑 以為佢印錯個價錢
呢個係閃靈主音林昶右嚟
香港人無錢帶黎台灣,就什麼都不是
你諗下香港人有咩特質係會令台灣歡迎你?唔通貪你性格夠西咩又睇人仆街最開心既心態
搵你托樓價咋,傻仔
台灣走狗
無純麵粉整嘅魚肉燒賣
講乜香港菜
笑死
樓主PIN未
香港代表?
身分認同?
動態國籍
幾個Friends 去讀書,D 同學好歡迎佢
喺香港都係普通人一個,冇帶好多錢去

唔洗「諗」下,你應該係「問」下人,甚至自己「去」親身體驗
你有乜資格代表香港人?
台灣唔係移民國家,新移民係左右唔到樓價,台灣工業先會影響樓價

你咁憎台灣呢個國家,講到D人十惡不赦,都要了解當地情況,指出當地港台生活層面嘅矛盾,先係Point

喺撚到9 up
當羅冠聰拎到英國Passport,成為英國人,仲可唔可以代表香港人?

李小龍移民美國,可唔可以係香港代表?
唔可以
佢重要代表香港奶民主黨
重賤過杜狗
又轉口風
收緊投資移民你班奶台手足個個都贊成
因為港仔會炒貴樓價
同大陸哩炒貴香港樓價無分別一樣咁乞人憎
宜家又話唔會影響到
連登仔真係好撚煩
口風呢家嘢,根本唔存在,由大舉嗰一刻,已經有好多台灣人都支持同幫助香港人。

乜台灣高樓價係香港人做成?
世界樓價同台灣一樣上升,唔通係由香港人做成?

樓價上升係世界趨勢,香港人未本事到沽空香港樓房,然後買起人哋D樓,計全港嘅比例,香港嘅二手樓根本賣得唔多,香港人嘅資產基本上都喺晒樓房嗰度,套唔現出黎炒貴人哋D樓。

外資逃離又唔係香港人嘅錢,你話畀我聽,到今日為止香港人憑乜嘢炒貴到人D樓?

仲有收緊投資移民有咩問題?年輕,冇政治背景,入台灣唔難,讀書係最容易嘅方法。

台灣樓價高企,問咗台灣地主家族未?

香港人有幾多人到台灣移民?比 英,加,澳,美 少得可憐。

你呢D 說話簡直係荒謬,唔好話台灣,原來連香港本土經濟都唔認識。
跟著戇戇鳩鳩話香港人炒貴人D樓,香港人喺台灣好乞人憎,好多台灣人係好理解香港人嘅創傷,接納同埋幫助香港人,呢樣野係香港人自己爭取返嚟,人哋尊重。

你班人真係好好笑,個個外國傳媒都問,烏克蘭之後係乜,個議題係中國攻台同保台,然後你哋就反台,乜撚嘢?

「昨日香港,今日台灣」,點都要支持。
咁李小龍?
比起香港同台灣,中國大陸應該好景D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞