「支那狗出沒注意」會員reganlam企圖不斷用蝗語污染攝台

92 回覆
158 Like 9 Dislike

無香港身份證嘅支那大陸狗 reganlam 好死返去支那啦,你擔心下自己支那銀行戶口辛苦所賺嘅五毛有冇變零啦
講蝗語死全家thx
件賤種係撚台灣人咩台灣人會用殘體字嘅咩? reganlam 呢件支那五毛係連登就扮台灣人嚟踩香港人,係台灣mobile 01就扮香港人嚟屌mobile 01做支那01件支那賤畜嘅目的就係玩緊分化台灣同香港佢都自爆無香港身份證

件賤種仲抬高澳門嚟踩香港人,完全係配合緊共狗一向玩緊讚澳門屌香港嘅政治風向主旋律,已經更加100%證明 reganlam 係支那五毛賤畜嚟

啲支那五毛最撚仲意扮香港人,但一見佢哋啲用詞就露曬底 reganlam 呢件支那五毛大陸仔仲話美國啲state 叫做唔知係叫做
直頭要死全家再永世投胎繼續做支那狗食社會主義鐵拳
喂!死支那五毛賤畜大陸狗 reganlam 乜你咁撚柒呀而家正皮負皮1016有過百位巴打都認同 reganlam 你係件死支那大陸仔

乜得6件賤種撐你呀,呢6件賤種肯定係Leica 豬閪拉尾露古,鏡頭乞兒林夕_Linxi,三舊水乞兒 sblbons ,豬閪奸狼犬青山大道,奶何君堯嘅藍屎廢老含柒咖哩黃耀華連埋你自己啦
其實我都幾好奇...
佢依句講到好似好熟澳門人咁
Sony post又話大三元係開工先用...
但重點佢唔係做依行唔知點解佢又好似好熟行內人用乜

上次Sony post我問GM貨單野又係
我條team加加埋埋都訂左十幾支Gm...自己都9支...
聽佢口吻話玩sony係貪平,咁我就唔知佢有幾多支啦
但又係講到訂GM鏡好似熟過我咁
點解佢好似乜都好熟咁

強調返:用SONY平玩乜鏡都無問題,真心係用家自由,
成手GM亦唔係好威..因為行內大把一部中幅都夠買成set
以上個例子只係講緊訂依鏡種類鏡既次數同熟悉程度
個感覺就係用左十年sony,突然有個C記人教你點用sony咁
reganlam 件死支那狗不嬲明明無料,但又鍾意認屎認屁扮內行指點江山

佢條撚樣又好撚主觀咁認定自己嗰套價值觀先係啱,仲要強加於人身上,次次柒咗又死唔認錯,要死都拗翻生,明顯有亞氏保加症

Sony 有原廠又有副廠,有平有貴,豐儉由人,佢講到窮嘅人先有資格用Sony 咁又鳩噏話開工嘅人先用大三元人哋有閒錢仲意買原廠大三元關佢撚事咩正如A74一出,大把巴打唔介意用官價買頭水早買早享受,佢又唔撚抵得咁話人哋柒頭,呢啲係典型憎人富貴嘅乞兒格

仲要次次俾我屌到佢柒咗後,就玩老屈又屈我賣Sony,又屈我係canon 訓練出嚟,又屈我係膠攝,又屈我係炒家,又屈我係星際倉底佬原來我有咁多重身份最搞笑佢又無證據佢根本就有精神病嘅

就算開工一樣有人會用副廠啦咩人用副廠定用原廠好似由佢規定咁呢啲支那乞兒格大陸仔又要唔抵得人,又無料又鍾意舢舨充炮艇上連登鳩噏拎存在感都已經肯定現實生活嘅佢衹係一件失敗廢柴
reganlam 呢件五毛賤畜熟條撚澳門人咩根本就係死支那大陸仔由頭到尾係度借啲意踩低我哋香港人

有人竟然係三島喪屍個post入面打j
直接係Sony post入面宣揚自己理諗唔好?
我就真係玩家
唔係開工既
唔入Sony post廢事洗版阻其他巴打睇post
你乜都知點解今次又睇唔出
你無錢玩副廠其實無人話你窮
但乜野叫「大三元不嬲開工」先用?

見識少未見過一般用家用大三元?不嬲?
你個垃圾post 無撚人理,個個都唔撚啋鳩你,咁你趷起隻腳屙篤狗尿照下自己啦死支那大陸仔 reganlam
一般用家當然可以用大三元既
只係以以前嚟講,大三元真係可以講信仰
又重又唔係頂級仲貴,對普通愛好者嚟講點睇都係唔了解自己想用咩先買嚟用
當然,有錢既咪隨便
係依家副廠三元同Gm2代努力瘦身先改善左大三元既應用環境
你認為你會洗板?
你學左三島?
信仰你老母個閪呀死大陸仔以前單反年代嘅副廠光學差距,QC,對焦速度同原廠比有更大距離,而且走焦問題嚴重大把業餘玩家都因為咁買原廠大三元㗎死大陸仔都話咗你無撚玩過係度扮內行啦

而家無反鏡嘅鏡後距比以前短咗,電子修正技術勁咗,鏡頭設計比以前易咗之餘,副廠光學研發技術比以前進步咗,所以而家副廠光學質素同原廠差距縮細咗好多咋懵閪

本來而家鏡頭係無規定原廠係開工用,廠廠係窮撚用以前單反年代大把人開工用sigma art鏡,而家一樣有人開工用tamron 鏡,一樣大把業餘用家用原廠大三元

你老味人哋開工同業餘用咩鏡嘅標準由你定㗎?你邊撚個呀?你係一件死淨把口嘅死廢柴支那大陸仔 reganlam
目一巴佢學你件死大陸仔 reganlam 咁有被害妄想症咩?

好似開工用咩鏡,業餘玩家用咩鏡嘅標準係由佢規定咁

乜啲鏡頭有標榜規定邊支開工用同業餘用㗎?
佢係邊撚個呀?

件死大陸仔 reganlam 真係笑撚死人

死支那大陸仔又露底香港人講開自high自爽你老母臭閪死支那大陸仔 reganlam 咁鍾意蝗語就好死撚返去支那
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞