袁國勇指本港進入「控疫」狀態 料高危人士11月須打第5針 市民要打第4針 呼籲「唔好再硬頸」

330 回覆
33 Like 651 Dislike
由第一針開始已經講咗
打得就預咗打一世
第5咋?
仲未第7咩
全世界都唔支持第4針 你係都要話第4針 屌你媽個閪
你直情反人類
遲D係咪會叫大家打 第十幾針 第百幾針 第千幾針
收嗲啦屌
講咁多托咩 立法咪打囉
都戒左堂食,仲打乜
嘩,你咁識歎
含撚啦你 人地啲公公婆婆定期打流感針
真係驚中咗有事 呢隻菌弱過弱雞
但係就鋪天蓋地迫針
諗清楚個分別係邊先啦
屌啦垃圾舐共狗
你個頭頂啲頭髮都係假啦,你唔去打多幾支生髮針?
香港人好樂意打既, 唔打唔通你養佢哋咩
政府都好樂意買多d針比你哋打

聶德權表示,因應打針需求增加,政府需要提高接種能力

聶德權表示,近期接種需求急增,社區接種中心和公立醫院接種站會增加接種間和人手,以明天開始計算,接種量將比元旦時高3成

當局表示,近來新冠疫苗接種需求增加,接種速度如能保持或提升,則下月底有機會達至七成合資格人口接種最少一劑疫苗。因應疫苗接種需求和進度,疫苗接種中心運作予以延長。
佢算唔算係4兄藥廠最出色售貨?
思想正確 快d打針喇
政府會繼續買多d針俾你哋打
打左針照中照隔離
打左針冇用所以你地要打多幾針
鴨咀獸話重頭計過,之前no goal
中左招死亡就一定話死者有毒,就算明顯死因唔關隻毒事,仲成日spin係有人唔打針導致
打疫苗死左/重症就點都話無關聯,就算你中哂副作用list上面最勁嗰幾款,都話唔關疫苗事,乜都屈條友本身有暗病乜乜乜咁
Welcome to Hong Kong
猿生自己打針打到懵咗
肺炎猿息影完無耐就不甘寂寞
藥廠:
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞