有無poker高手睇過mathematics of poker

92 回覆
2 Like 4 Dislike
我NL5咋
你sample size有2,30000局再睇下overall贏定輸
真係頂唔住咪降一個NL打
NL10對我黎講太大壓力
你一日打幾多手
8開 ,玩個半鐘
大約1000局
8開
我唔係打rush
所以8開可以handle到
咩係rush
單開已經係極限, 要計range又要計odds咁, 個腦轉唔切
有張極速卓
fold完可以即刻去下一手
我玩果d係fold完都要完埋果局先去到下一鋪
同埋玩家固定左
我都係玩呢種, 可以睇下人地點打
如果想睇人點打
可以去twitch睇下出名既選手點打
華人黎講可以睇fatty 植威
佢地打NL200/1000 可以有10bb百手
值得學習
反而你睇game果d無咩用
因為你都唔知佢拎緊咩底牌
睇到bet pattern, 有時睇埋showdown可以見到人地個range
雖然唔少時間都中伏
今時今日打NL10已經好難
太大競爭
嗰個又HUD又solver
其實solver有幾大用途?感覺佢個原理都係大路野,value打得準啲?
有冇人打開tournament
GG poker唔係開唔到呢啲咩
同埋Solver應該無咁快run到一手牌?
係開唔到
不過NL10以上既人應該對GTO有一定認識
只少好難搵魚先
https://www.youtube.com/watch?v=MzAmwqL-KxI
想知咩係GTO睇呢段片
已經解釋哂大部份既野
大家對植威同fatty個over bankroll教材有咩評價
我平時睇佢地twitch打R&C 200/NL 1000覺得好撚勁
諗緊值唔值得買

利申:買咗小六但睇完覺得無乜用
我無睇過啲咩教材
不過個人覺得
其實poker個concept重點都係圍繞住range同value
高手係判斷得準啲同平衡啲咁解
教材都係教番你呢啲concept
如果你本身已經知既, 我就覺得成效不如你認真打每一手牌, 打番幾萬手
除非你話佢同你1on1 coaching
我無買過 唔知
不過見人地買完有明顯進步
小六教材可能似比新手睇 所以唔太岩用
係香港打10/25+25/50 live嘅圖,而家移民左去英國,不過都係打住£1/2先,Pokerstars會打100NL practice

Sorry,禁左不推文,幫你推下
一係直接一對一請個有實力嘅coach ,如果唔係睇YouTube 巳經夠你打到上200NL,當然睇你悟性同有幾努力,台灣小六同小Peter的確好勁(以外嘅就無謂了),但仍然建議跟外國pro學
睇你點定義魚,弱嘅reg 都係魚嘅一種
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞