[AROHA] ASTRO 討論區(47) - 5月16日 Candy Sugar Pop 清涼回歸

1001 回覆
10 Like 9 Dislike
真係估唔到會有咁嘅情況
梗係, 自己公司嘢當然要用多啲啦
bubble universe weverse我都裝曬
universe逼人會員券+msg券綑綁咁買勁煩
冇得好似bubble咁剩係1人券
呢樣就真係唔知, 要問番日本領事館
BTW, 啫絲想去日本睇演唱會?

其實performance 前面嗰字都聽唔到
佢哋啲英文差到,我懷疑26個字母都未必記得晒,尤其是阿俊
香港班幼稚園雞都應該好過佢三個
望都唔好望粒星用啦
霉啲都鋸咗你
講真冇事我真係唔會想去日本
去咁多次得2次唔係因為追星去 因為個陣根本未追韓星
Twitter早排有人話見到阿優返去成均館, 仲話佢返去讀Master, 唔知係咪真
如果阿優咁忙都仲安排到時間讀Master就真係好勁
我唔覺有講咁仔細
可能要日本觀光公社問
其實點解可以咁差 我識嗰啲朋友都好流利 一定會溝通到
同埋我有聽過佢哋個邊學嗰啲字好難 難過我哋香港學嗰啲
但係感覺上佢哋大部分人英文真係好差
牙俊: country = company
佢唔係未畢業嘅咩

所以我去韓國同嗰邊啲人幾乎完全溝通唔到, 得部分人識聽下普通話
反而去日本講英文啲人都識聽少少
牙俊好似仲要英文幼稚園
話說之前聽過條片講佢哋英文名
牙俊話自己叫Sebastian 係咪真
其實依家好煩 我中咗可以一針就返香港
但係去韓國要兩針先唔使隔離 唔知喺香港中咗佢哋嗰認唔認/有冇其他措施

所以我依家都係預打2針先
我估F社唔會轉用Weverse啦, 人地根本唔受佢玩
Weverse應該都係幾間大社自己玩, 其他中小公司都係玩其他平台
牙彬都英文幼稚園
可能嗰邊英文幼稚園水平都一言難盡
啫絲對日本印象差就無法啦
可能之後上小學無乜點用就還返晒比老師
但我男朋友話好憎韓國(未去過) 淨係鍾意去日本
我話下次帶佢去睇blackpink 希望有d好感
都係有人傳出嚟啫, 實際係點得佢本人知
只係未見阿優自己po出著畢業袍嘅相囉
其實都有可能爭畢業論文所以未正式畢業嘅
不過佢地好似去到大學對英語嘅要求都好低, 所以就算大學生英文水平都差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞