@2022 MLC SSD仲值唔值得買?

65 回覆
0 Like 8 Dislike
因為美馬2TB好平先199 1TB 都要115
970ep 2TB係香港都係$1500, 雖然都係水行貨
970ep 1TB都係香港買平d, 970 pro係美馬買就平過香港
2TB OS+GAME
唔好意思SLC > MLC
比代理check死因未?
Full load呢?
咁樣好似會死得快o的我就係唔想成日重裝window同os
寄緊返去,不過佢只係rma 唔會話你知咩事
收到舊既就sd新既比我
不過而家運過去無平空郵 我用船運要3個月過去
我見佢都係5x多
full load係指咩時候? 呢隻os drive打機應該都唔關佢事?
如果冇test過咁好難講,我果部itx開頭未換大扇抽出,都試過ssd過熱有5-10分鐘detect唔到
有錢咪分2隻擺
買大大隻跟住手動只用一半係會長命d
樓主d擔心根本多餘,手機用左咁多年TLC NAND都冇野啦
普通用 d I/O根本好少事,又唔係擺落server咁操
Os俾你日日window update又點話,個TBW永遠都用唔完

買左又唔用買嚟做咩?d Gpu hot spot下下上到成百度唔通買左又唔用佢燒卡所以唔打機咩
intel 730p 240GB
長做system
用左差唔多夠十年
仲有93% healthy
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞