[MOOMOO]MAMAMOO討論區[50]等團cb等到頸都長埋

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
點樣睇個status係咪공식무무
bizent order個陣寫咗原本個daum id
然後依家同Kakao個Ac Merge咗
id變咗email點部署好
按右上角,ID下面有顯示
有啲複雜,因為你係order後先merge,我都唔肯定

可能要send email去bizent改,或者係application度解釋
Ailee離開左Ravi 間公司
之前見唔少人話間公司管理得唔好
但係見輝人好似好開心,拍YouTube同公司d人相處得幾好咁
感覺輝有少少中伏
其實輝同Ailee 都係帶自己team 轉新公司 唔知thel1ve 管理發生咩事 但so far 媽踢歐膩幫輝manage 得幾好 YouTube channel 出英sub & 之前Whee 啲花絮片錄音室製作片都好齊 又搞埋生日fm 而且佢資源真係多過爛橋好多(比爛橋長嘅打歌期、專印足夠無斷貨、俾錢請外國音樂製作人做專)睇得出公司啲staff 都好寵輝 而且輝有足夠自由度跟哂媽木schedule(呢個應該係最麻煩)

唯一擔心係Ravi 要入伍 唔知佢入伍之後公司會點營運 而且上次Whee 創作佢參與咗好多 但我都係覺得pws 比較對我口味🙈 (easy, 25, 水彩 都好高質 我覺得係因為佢好了解輝)Whee 唔係唔好 我都好鍾意 (每日都全專播)但感覺係輝帶起啲歌 多過1+1>2 🙈

但輝離開橋之後狀態真係好太多 而且感覺到佢係幸福地做音樂 佢之前叫我哋相信佢 咁我都會繼續相信佢嘅選擇 (相信佢見到唔對路有問題會出聲解決) 🤟
見到공식무무了
https://youtu.be/J8Nr4CY3QNM

Meenoi’s Yorizori Season3 | EP.12 Loco&Hwasa
https://twitter.com/lunaestreiiad0s/status/1553981449128198144?s=21&t=PV2Nm4JE-8aVqLSq2-qJbQ

MoonByul上了”Second World”節目,是女團rapper大戰,觀眾要投票選女rapper
DAY6 Congratulations 痴線好撚正
以Vocal為訓練開始嘅Rapper 終於有機會Show唱功 我好睇好星
星唱歌都好好聽,多啲有機會展示係好事

參賽者
1. Wonder Girl Yubin
2. AOA Jimin
3. Mamamoo moonbyul
4. OMG mimi
5. WJSN EXY
6. Momoland JooE
7. Billie Moon Sua
8. CLASS:y Seonyou
終於等到,之前星話會做d fans鐘意但佢唔想做既野
都估係比賽,有歌聽,正
聽完覺得呢類搖滾抒情曲都好適合星唱,將來solo時可以諗諗

星唔中意綜藝,今次仲要係比賽。除咗fans開心,如果節目有回響,對個人發展同年底MMMoo CB都有幫助
其實佢係好岩搖滾 真係好正
係超好聽
但韓國人好似唔多buy女仔唱呢個key
唔睇好會贏,只希望星唔會失去信心
enjoy the show
(星又可以識(收)朋(後)友(宮)
有機會睇星嘅唱歌舞台真係好難得 (除Solo打歌) 以星嘅唱歌實力 我絕對有信心贏口碑
世人會發現MMM嘅Rapper俾佢哋認知中更識唱歌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞