抽左兩個禮拜快期

200 回覆
14 Like 2 Dislike
排普通期算啦

如果對自己手車冇信心嘅我都覺得普通期好d 希碼多d時間學

除非你手車好排快期冇問題
但如果你手車唔掂不如排普通期俾多啲時間自己練習好過

普通期依家排到4 5月呀屌

唔會出年4 5月掛
我今年4月肥左 排普通期排到今日(7月)考喎

如果乙丙都肥就排半年 如果丙肥就2個半月 普通期

原來係咁
我淨係重考丙部

我重考過丙部兩次排普通期都係兩個月左右
兩部份炒哂真係要等好耐

我2次考期信齊哂
重考要3個月零2日
排普通期算啦

唔會出年4 5月掛

原來係咁
我淨係重考丙部

兩部份炒哂真係要等好耐

咁唔怪得你排普通期啦
排普通期算啦

唔會出年4 5月掛

原來係咁
我淨係重考丙部

兩部份炒哂真係要等好耐

我2次考期信齊哂
重考要3個月零2日

邊只半年 依排好多人報 9個月先岩
真係比個19cfu玩死
出年4 5月趕dissertation時間
真係好難抽時間學車
可唔可以幫幫我
我來緊都要抽

唔會出年4 5月掛

原來係咁
我淨係重考丙部

兩部份炒哂真係要等好耐

咁唔怪得你排普通期啦

排普通期係俾自己一路休息一路練車
同埋睇下自己急唔急住要個牌
利申: 兩次排普通期丙部

唔會出年4 5月掛

原來係咁
我淨係重考丙部

兩部份炒哂真係要等好耐

咁唔怪得你排普通期啦

咁你都係3個月姐 唔差快期好遠
我9個月
你地點樣抽抽幾個星期都抽唔到
我第一日可以抽期已經抽中
七日後即考
姐係連同空窗期2星期左右
同埋唔洗學牌都可以考車
因為我之前唔見左學牌,師傅同考官都話可以照考既
學牌只係比你學習駕車出路面,唔關考試事
七日後即考
同埋唔洗學牌都可以考車

無學牌無得操
七日後即考
同埋唔洗學牌都可以考車

犯法嘢唯有留翻俾你啦Ching
可唔可以幫幫我
我來緊都要抽

留個tg
玩左5日終於抽到
同平時手速一樣
但今日網頁load得好順
先抽到
(500m光纖威力?)
都係準時730 click條link
Copy定資料

唔會出年4 5月掛

原來係咁
我淨係重考丙部

兩部份炒哂真係要等好耐

咁唔怪得你排普通期啦

我9個月

有諗過排快期
但係唔想搵人搞同咁早起身同人搶
不過排兩三個月已經算快
七日後即考
同埋唔洗學牌都可以考車

犯法嘢唯有留翻俾你啦Ching

咪講左學牌係學車果陣用
姐係你每次學車都要有學牌係身

但係考試係唔洗學牌
依樣我好肯定 你覺得係犯法都冇用 你可以打去運輸署/問下你考牌師父
七日後即考
同埋唔洗學牌都可以考車

無學牌無得操

如果駕駛考試的路試部份會在現有的學習駕駛執照的屆滿日期後才舉行,我是否必須續領學習駕駛執照?

根據香港法例第 374章《道路交通條例》,學習駕駛者在任何道路上駕駛車輛,必需持有有效的學習駕駛執照,但學習駕駛者在進行駕駛測驗時則屬例外。如果該學習駕駛執照在路試日期或之前屆滿,而學習駕駛者在這段期間不駕駛,可以無須再申請學習駕駛執照,但在應考路試時,請帶備已屆滿的學習駕駛執照。反之,如該學習駕駛執照屆滿後,仍需要學習駕駛,便須續領學習駕駛執照。
總之學車同師傅一齊先要學牌
唔見左學牌/過期(必須有路票,姐係510$果張)都可以考車
我都係臨考前幾日唔見左
師傅叫我唔洗驚,照去考都冇問題
除非你又肥佬 先要補領
七日後即考
同埋唔洗學牌都可以考車

無學牌無得操

如果駕駛考試的路試部份會在現有的學習駕駛執照的屆滿日期後才舉行,我是否必須續領學習駕駛執照?

根據香港法例第 374章《道路交通條例》,學習駕駛者在任何道路上駕駛車輛,必需持有有效的學習駕駛執照,但學習駕駛者在進行駕駛測驗時則屬例外。如果該學習駕駛執照在路試日期或之前屆滿,而學習駕駛者在這段期間不駕駛,可以無須再申請學習駕駛執照,但在應考路試時,請帶備已屆滿的學習駕駛執照。反之,如該學習駕駛執照屆滿後,仍需要學習駕駛,便須續領學習駕駛執照。
我都係臨考前幾日唔見左
除非你又肥佬 先要補領

其實你考試唔帶學牌係對唔到資料 所以你點都要帶
Btw 有乜好拗 帶一定好過唔帶 點解一定要對著幹
七日後即考
同埋唔洗學牌都可以考車

無學牌無得操

我都係臨考前幾日唔見左
除非你又肥佬 先要補領

其實你考試唔帶學牌係對唔到資料 所以你點都要帶
Btw 有乜好拗 帶一定好過唔帶 點解一定要對著幹

對資料係對身份証
我唔係講緊唔帶,係話唔見左 過左期
講返比大家知依啲資訊 咁樣叫對人著幹?

唔會出年4 5月掛

原來係咁
我淨係重考丙部

兩部份炒哂真係要等好耐

咁唔怪得你排普通期啦

我9個月

有諗過排快期
不過排兩三個月已經算快

快期十幾廿日就要考
如果本身未得覺得自己未得既真係咪搞
覺得自己ok但好唔抵咁fail左就話姐

丙部慢期都好啦,合併慢期真係。。
最衰無考過 剩係缺席過
有冇巴打可以幫/教我抽

tg teddy923

原來係咁
我淨係重考丙部

兩部份炒哂真係要等好耐

咁唔怪得你排普通期啦

我9個月

有諗過排快期
不過排兩三個月已經算快

快期十幾廿日就要考

最衰無考過 剩係缺席過

我個陣知道自己學藝未精所以唔排快期
寧願用多啲時間去練下車同吸收路面經驗

原來係咁
我淨係重考丙部

兩部份炒哂真係要等好耐

咁唔怪得你排普通期啦

我9個月

有諗過排快期
不過排兩三個月已經算快

快期十幾廿日就要考

最衰無考過 剩係缺席過

我個陣知道自己學藝未精所以唔排快期
寧願用多啲時間去練下車同吸收路面經驗

3個月同兩三個星期
我就會簡3個月

但係依家我要等9個月兼到時我最chur 既時間
留定先
tg : fish8830
我搵佢幫手抽 好平
https://t.me/attackmabo
玩左5日終於抽到
同平時手速一樣
但今日網頁load得好順
先抽到
(500m光纖威力?)
都係準時730 click條link
Copy定資料

真係唔關事 我個網係好似100m個d廢嘢
我諗大約係 4成手速 3成運氣 3成技巧
希望抽到嘅爸打加油呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞