荃灣豬肉檔現型男店員似明星 主婦慕名買餸

326 回覆
331 Like 94 Dislike
許多人印象中的「豬肉佬」都是中年漢,但有荃灣街坊最近在街市購買豬肉時,卻驚喜發現一名年輕俊俏的店員,更興奮得自拍合照,並且將相片分享至網上群組,成功引起熱議。不少女網民更對此「心心眼」,形容該名店員貌似江𤒹生、羅志祥等男星,甚至有人慕名到該店光顧,只可惜與「豬肉佬型男」緣慳一面。

有居於荃灣的街坊最近在Facebook群組「荃灣人」分享照片,可見事主在豬肉檔與一名染金髮、濃眉雙眼皮的年輕男店員自拍。雖然對方因佩戴口罩遮擋了半張臉,未能看清其原貌,但她仍然難掩興奮之情,在自己的臉上貼上「心心眼」表情符號,並在帖文寫道︰

「平時少去買餸,真係冇諗過會有咁靚仔嘅豬肉佬。」

事主與該名店員開心自拍。(Facebook群組「荃灣人」圖片)

網民揚言專程去買餸

帖文隨即引起一眾街坊關注,留言大讚該名店員「靚仔」,甚至有人形容他貌似組合MIRROR成員AK江𤒹生、男歌手MC張天賦、台星「小豬」羅志祥。更有不少人留言追問該豬肉檔的街市,揚言要特意去光顧與對方碰面;最終事主揭曉該豬肉檔位於新村街,位於楊屋道街市附近。有曾經光顧該豬肉檔的網民更讚揚,該店員不但外表英俊,就連服務態度都不錯:「呢個靚仔得嚟仲幾好人,上次買豬肉教埋我煲湯!」

不過並非所有人都如事主一樣與該名「豬肉佬型男」有緣分,有女街坊聞言專程到豬肉檔光顧,可惜卻失望而回, 「變咗個阿姐,『小豬』去咗邊?」有街坊便留言指型男或許剛巧放假休假,著她繼續努力。

有D呂頌賢aka山下智久feel
認得佢,明明之前單新聞講係天水圍
c9 killer?
只要靚仔 做掃街都屈機
米紙訪問個九龍城黎明都好型
朋友個細佬
幾歲呀? 好正
甚至有人形容他貌似組合MIRROR成員AK江𤒹生、男歌手MC張天賦、台星「小豬」羅志祥

講晒啦
印象好似80尾
不過佢係正嘅
成班臭閪
飯都唔識煮學乜鳩人買餸
豬肉切割師
i wanna know
豬肉幾錢
你識佢細妹?
我好耐無見過佢細妹
我本身識佢家姐先(識咗成差唔到30年)
幾靚仔
想食
有冇手足組團
想色
除罩係咪都ok先 真人似唔似山下智久
人哋結咗婚有細路仔㗎喇
係唔錯喎
唔算好靚仔,不過正正常常靚仔樣咁
當我無講過
係咪又係好似鄧月平咁 想做明星走去做新聞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞