陶傑再評MIRROR 「一出世已帶住政治胎記」

164 回覆
437 Like 55 Dislike
邊個柒自己知自己事啦on9
到時咪推咩job係公司揀咩被迫
M記廣告同旅發局演唱會有版你睇spin到去宇宙盡頭總之唔關mirror事
一開始香港加油果時J到仆街
跟住後尾收到風warrior比人禁
就開始火速割蓆,驚冇得跟星
就話佢地冇顏色/冇表態/你以為viu 黃姐
你估班追星癲哂嘅女人真係貪佢黃先追咩?
係中意佢地先當佢地黃,唔係當佢地黃所以先中意
反而4月1去拜張國榮都可以俾人599g
因為娛樂圈需要真材實料、深度和內涵

駛撚咩,氹到人開心就得

陶傑講野真係越嚟越似啲廢老
係連登反mirror 先會支持
屌佢老母咁樣偷連豬logo食人血
健吾條撚就黃
呢鑊點兜
言論得罪「鏡粉」的陶傑,前晚在《光明頂》笑言不敢回港,擔心現身機場會被鏡粉即時扣留。陶傑叫大家別斷章取義,認為有MIRROR是好事,可惜四十一分鐘傑志中場巴爾拿自己禁區內犯規,對方前鋒林肯射入十二碼開紀錄是一個多角度綜合的社會問題,是歌迷政治情感的延伸和投射,若MIRROR獲批到內地登台,MIRROR又肯去,相信MIRROR即「謝」,大部分香港鏡粉會跟MIRROR割席。在上世紀80、90年代香港音樂及影視不需要政治化,但MIRROR一出世已帶住政治胎記。

可惜四十一分鐘傑志中場巴爾拿自己禁區內犯規,對方前鋒林肯射入十二碼開紀錄是一個多角度綜合的社會問題

晚安鏡粉
after class的確高班過collar好多好多
呢個事實黎

collar mirror真係好垃圾
黃人究竟醒未?點解要盲撐viutv出嚟既人?
有無鏡粉解釋下條撚樣唱緊乜?好撚難聽
https://youtu.be/dq8LGgnSwwk

個post仲喺度,可以入去潮聖
用作品說話
陶傑今次咁勇
應該好有信心引啲傻閪掟回力鏢
追擊TVB嗰陣永遠唔會見到呢啲留言
"勁煩,一味係到追擊"
"又要屌又要睇"
"haters仲關心佢地動向多過fans"

好過都啱既
TVB係藍台
食富臨同路人
柯屎都係公司迫
天使唔會柯屎
宜家鏡粉又話mirror唔係黃
咁又做政府show,大量藍店廣告
請問反得未?
好心你班友,就唔好睇幾隻字,就評陶傑嘅言論啦,聽番上個星期五同今日星期一嘅光明頂啦,唔該
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞