PS5 機主討論區 (63)

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
Sony有email未
攞走散熱貼
SSD死得重快
底面都有
咁都係唔抹喇
有了
買塊啱高度既散熱片 會送2塊白色M巾型散熱貼比你
原裝ssd都要加散熱片?
原裝太大裝唔ps5,佢要另外買散熱片
有無人用Sony tv?
用增強4K 定增強vrr好?
都唔係隻隻game 對能VRR
佢有個強制支援 48-120Hz
唔知有無用
呢d 咁既gimmick 野 老老豆豆 唔2部電視拍埋 都分唔到

上YouTube AB test 個d 我真係睇唔到有多過10% 分別

非奶瑩幕類型人
咁又係 我玩佐成個鐘都睇唔到有咩分別
好多新類型連登仔睇到
係咪部電視支援VRR喺PS5度睇就會寫支援?
Official

PlayStation Plus games for May:
⚽ FIFA 22
⚔️ Tribes of Midgard
🔥Curse of the Dead Gods

FIFA 22
上個POST 先有人話FIFA 無送過, 即刻就送, GT7 唔使幾耐
dead standing放左落貴價plan屌你老母
開左Elden ring 差好遠喎
有無巴打係用4k電視+ps5? 同時有hdmi 2.1?

自己用緊3叔q80r,本身用緊電視個hdmi 1,喺ps5設定個影像輸出資訊度睇,

佢VRR果欄係寫支援,(48~120),然後HDR 最高只係60hz,

跟住爬下文發現原來佢hdmi 4個接口係support hdmi2.1,咁我就將條hdmi插

落4度連ps5,再入設定度睇,今次變左VRR寫不支援,但HDR 由60hz變120hz

係咪唔可以hdr+vrr同時呈現
如果GT7賣得差 我覺得佢最多入Plus Extra/Deluxe 唔似會送
下面嗰兩隻啱我多啲
FIFA free因為efootball v1.0.0 + 無左AC米蘭版權驚到瀨屎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞