講真 Gigi 炎明熹係有料嘅

46 回覆
14 Like 148 Dislike
Viu係中聯辦 成個場有一半歌手唔撚洗上台
其實我最驚Gigi啲高音用哂假音唱
因為呢首係pop rock,一定要爆一兩下真高音先有feel
但Gigi呢次做到
1:15 未日算無一 2:05 閱過山與 2:17 未算無一
所以呢個performance冇咩好彈

但我都係最鐘意中樂版,Gigi嘅空靈唱腔太正啦
https://youtu.be/cgoSa27fAAw
係咪耳屎太多
市場吾同, tvb 將Gigi 定位係大中華區。
仿r 似懸崖上戀愛
全憑自欺欺騙我贏 得r 到愛
字都未識讀學人唱歌
要捲脷點解唔整個東北話ver.
由頭捲到尾都冇人屌你
唔覺有捲脷
反tvb
但班人真係唱得好過mirror
腥夢出道一年都冇? 唔肯定 但有呢個唱功已經算係咁
之後公司再叫佢地學下音樂一定仲勁

Mirror出道都幾年 仲慣性感冒
之後出歌已經冇以前嘅水準

大家反tvb腥夢係得
但唔明點解有咁多人撐mirror
大波?
機械人唱歌一樣
修音師確實有料
Agger
真心唔係撐TVB 但平心而論佢哋嘅人真係比較有唱功 另一邊就係出道左幾年都仲成日感冒
當然以上只係比較兩者嘅唱功個人認為炎唱Sita首歌唔好聽 好唔自然同做作 但唱功係有…
Yumi就算數啦
其他3個同Gigi比真係差9班
但個Gigi係真係唱得
點好過Viutv
推班細路上大陸開show叫做得好過Viu?
搞到人地書都讀唔成
清乜年代?英超大把人十幾歲出嚟踢清訓,運動員大把十幾歲出嚟職業訓練,大把人高學歷過你,咪咁井底啦,今時今日仲要乖乖坐定定係課室先叫上堂咩
你都識講英超 人地係英國
呢到係香港
尤其係佢職業生涯仲未穩定
如果到佢廿歲個陣唱片公司唔要佢或者其他因素要佢轉行
冇學歷真係會企左係到
你都幾選擇性回復,成個message即係cap兩隻字reply其他全部唔理?不如你睇晒我成個message先reply啦,今時今日仲要乖乖坐定定係課室先叫上堂清乜年代?大把uni可以成個degree都遙距,你估真係要抽時間入科室先叫上堂咩,大把人淨係係屋企上堂都高學歷過你,唔入課室就無學歷呢d真係我阿嫲個年代先會有嘅思想
做cctvb打手做到你咁
research都冇做
新聞都已經報晒
個所謂聲生不息既節目拍攝時間勁長
一日可能拍成七八個鐘
拍到林子祥個班老野都負荷唔到
試問扣埋訓覺時間
仲有幾多時間俾到佢溫書
更何況人地讀中學
你講讀u遠距學習做乜9姐
中學好明顯係比較注重校園學習生活
長期唔返學真係差好遠
笑撚咗,話有得remote你就話中學唔計,舉埋例子俾你大把其他年輕運動員都係咁你又話外國唔計,你不如直接話因為佢唔係viutv出道就點都係pk算啦,呀viu打手
唔講政見
炎蚏蟢係唱得幾好聽
係呢個年紀 都幾屈
陳蕾又係大陸黎
張敬軒又係大陸黎
希望大家可以帶相同眼鏡聽炎蚏蟢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞