香港的Vtuber討論區 (9)

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
我覺得大菊巴講嘅嘢唔係冇道理,
不過人地點睇v我地又真係理唔到咁多
你講完人地都有權唔聽嘅,咁佢唔聽你又有咩辦法呢
而且大菊巴好多時都有啲過慮都係事實嚟
我眼中好多嘢個v自己handle 到架啦,就算係搞唔掂,以港v圈v之間嘅風氣嚟睇,除非你自閉撚,要搵人問搵人傾搵人幫都唔太成問題,到最後真係搞唔掂畀市場淘汰都冇計,因為網絡文化就人係咁
唔太洗要去到我地觀眾去擔心太多

至於solomon同好油,個人覺得大家當佢地meme咁睇多過真係針對,不過如果覺得有問題一律建議直接開口講,個個係哂到有名有姓直接講白佢算,無謂單單打打搞撚到屎版咁
有人認真覆佢
佢自己唔係打表情就係單單打打
咁其他人可以點?
查實有冇人話畀我聽玩緊乜鳩.....
多咗啲新名但係就單單打咁
爬撚完文都don't know do what
樓主都唔係第一日發神經 之前都針對過solomon同好油
我覺得大菊巴講嘅嘢唔係冇道理,
不過人地點睇v我地又真係理唔到咁多
你講完人地都有權唔聽嘅,咁佢唔聽你又有咩辦法呢
而且大菊巴好多時都有啲過慮都係事實嚟
我眼中好多嘢個v自己handle 到架啦,就算係搞唔掂,以港v圈v之間嘅風氣嚟睇,除非你自閉撚,要搵人問搵人傾搵人幫都唔太成問題,到最後真係搞唔掂畀市場淘汰都冇計,因為網絡文化就人係咁
唔太洗要去到我地觀眾去擔心太多

至於solomon同好油,個人覺得大家當佢地meme咁睇多過真係針對,不過如果覺得有問題一律建議直接開口講,個個係哂到有名有姓直接講白佢算,無謂單單打打搞撚到屎版咁
有人認真覆佢
佢自己唔係打表情就係單單打打
咁其他人可以點?

其實以前曾經有兩個V試過講講下,講到以前睇落D觀眾唔見左忍唔住喊
早兩日都有V(唔出名啦廢事燒埋佢)話有DD扮單推搞到唔開心,雖然未至於出聲屌,但都告誡D觀眾暗示叫佢地自律D
日V HOLO都試過有觀眾SC話我要轉推第二個V啦搞到大炎上
當然你話,觀眾要走可以係個V做得唔好留唔住人,人來人往係閒事

如果好油係玩膠DD扮單推,咁我當然無問顯,仲可以笑下佢添
但好油話佢認真,咁我都只好認真去答佢我既睇法我既體驗
好油唔認同大可以繼續屌鳩我或者討論落去,但佢選擇左玩膠貼圖棄SUB
既然好油都無心,咁我都無謂再討論下去

至於有人話認真覆我,我等緊你,男人老狗唔好私私縮縮剩係識單單打打,連毒撚都不如
好彩戴左耳機不過見到封面圖都估到佢玩野
過左今晚十一點,我就會block左兩條假膠
唔會再嘈交影響到咁多位認真討論
所以咁多位都唔洗再叫我同佢地玩泥漿摔角
祝大家母親節快樂
有冇假膠名單我順便block埋
呢個一半都係黑暗串過黎冇左佢地呢個post會回歸到小貓幾隻
邊有一半,我計埋你都係得5個
你、SOLOMON、好油、個兩個
而且都係得我BLOCK佢兩個,你地有心都可以同佢地交流,無問題
其他兩個人真係好自為之啦人哋認真討論又出嚟搞事
咁咪由我地來討論,撐起個POST
點解好油貼圖棄sub就係玩膠?
人哋跟足你instruction去做 話鍾情某v就直接放棄DD放棄投入時間金錢落其他非主推, 甚至畀埋證據你貼埋圖
跟足你玩法去做而家又話人玩膠 點樣先滿足到你?
有無諗過你自己有啲小人之心, 成日假設人哋太多嘢?
1.觀點既野無點解
就好似我打認真你都可以覺得我假膠
佢真心定假膠呢度咁多巴絲自有定律

2.既然好油真心咁棄左推,件事直頭完左添,有乜好討論
明白 主觀認為人哋並非認真回應
既然好油咁尊重大菊巴
主動棄推唔做DD做單推
咁呢件事已經再無討論價值,唔需要再討論
以後大家都唔好再追擊好油
佢已經係真單推唔會再DD
成功利用好油最貴會員plans換取各v心理健康預防針
咁就算佢係認真棄推
我又耍點回應佢
多謝佢聽我講

多謝你呀好油巴
多謝佢聽你講無咩問題
你提出你嘅憂慮同問題
好油虛心受諫完你一個心願

多謝人一句又唔係好過份姐 話晒都守護咗你嘅推
最衰都係水澄
留唔住好油 去推第二個
之後又引發呢度大戰
我係V圈古參我經歷同閱歷都俾大家多
希望大家可以照我做法去推V唔好令V傷心

V圈心理醫生 -大峽菊 字
蝴蝶效應
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞