我好心痛 男朋友話無咗愛我嘅感覺

114 回覆
14 Like 0 Dislike

夾嘅位係大家理解對方想表達嘅野嘅能力呀笑點呀知識都好近 唔夾嘅係我覺得一段關係係每一方面相方都要付出 多少唔緊要但都要付出 而佢覺得付出對方開心就夠 我唔應該計教對方嘅付出

我唯有盡量調節心態啦。。。 佢都話覺得我唔會改到 性格觀念係咁就係咁 但我真係唔想同佢分開

我願意改善自己做個更適合對方嘅人

多謝你 我希望有呢個時間啦 我唔想努力變完都仲要失去佢 我好弱唔夠豁達 唔夠擔放手交俾緣分 我又驚豁出去放手就真係無

我好驚變到你咁
關我地咩事
唔諗下當初為左雞毛蒜皮嘅小事而發佢脾氣?

我知錯啦 我希望自己當初唔好諗太多然後發佢脾氣

你知唔知發人脾氣,受個邊其實好辛苦?一次半次就話je 仲有係咪成日小事化大呀?

個導火線係 仲要係誤會嚟get 錯意思先令我化大咗件事 我好希望呢件事無發生過

夾嘅位係大家理解對方想表達嘅野嘅能力呀笑點呀知識都好近 唔夾嘅係我覺得一段關係係每一方面相方都要付出 多少唔緊要但都要付出 而佢覺得付出對方開心就夠 我唔應該計教對方嘅付出

我唯有盡量調節心態啦。。。 佢都話覺得我唔會改到 性格觀念係咁就係咁 但我真係唔想同佢分開

多謝你 我希望有呢個時間啦 我唔想努力變完都仲要失去佢 我好弱唔夠豁達 唔夠擔放手交俾緣分 我又驚豁出去放手就真係無

辛苦你啦 俾最愛嘅人離棄真係好痛
屌 男人咁講得
通常係識到新獵物

講真,兩年大把人可以結左婚
感覺真係似親人
邊撚喥仲會黎激情

放生啦施主

利申:好多次嘅過來人,男人講親呢啲都bullshit

我好驚變到你咁

屌 男人咁講得
通常係識到新獵物

感覺真係似親人
邊撚喥仲會黎激情

放生啦施主

又未必有新獵物呀
可能真係冇左感覺,得感情,但相處上又唔開心,嘈多過warm, 就唯有散
激情轉親情係必經,但冇問題
問題在於轉左親情之後,大家覺得對方唔明白自己、付出唔對等、相處唔黎,生活處事唔夾呢啲先係問題
有激情時個男人仲可以忍(其實女人一樣)
但冇激情嗰時,呢啲就變得好難頂
樓主個case冇激情,生活又咁多衝突,好難救
亦都奉勸各位巴絲熱戀期好開始理順雙方啲價值觀、生活模式同期望,熱戀期嗰時諗仲有時間磨合
如果你以為對方肯就就任性,唔理其中一方唔滿足呢個問題,拖到冇左激情就散硬
如果搞得掂,冇激情之後仲有感情,仲有難得嘅舒服相處模式,就冇咁易散
清楚講都算好
好多男係一直對你淡、多藉口唔見面
到差唔多搵到第二個先話無feel 叫你同佢分手 等自己仲係“好人“

再唔係就一拖二到被發現先散
屌 男人咁講得
通常係識到新獵物

感覺真係似親人
邊撚喥仲會黎激情

放生啦施主

又未必有新獵物呀
可能真係冇左感覺,得感情,但相處上又唔開心,嘈多過warm, 就唯有散
激情轉親情係必經,但冇問題
問題在於轉左親情之後,大家覺得對方唔明白自己、付出唔對等、相處唔黎,生活處事唔夾呢啲先係問題
有激情時個男人仲可以忍(其實女人一樣)
但冇激情嗰時,呢啲就變得好難頂
樓主個case冇激情,生活又咁多衝突,好難救
亦都奉勸各位巴絲熱戀期好開始理順雙方啲價值觀、生活模式同期望,熱戀期嗰時諗仲有時間磨合
如果你以為對方肯就就任性,唔理其中一方唔滿足呢個問題,拖到冇左激情就散硬
如果搞得掂,冇激情之後仲有感情,仲有難得嘅舒服相處模式,就冇咁易散

講真,無左咩咩感情嘅野
其實男人都好忍得下呢樣野

除非有多少引誘令到佢覺得頂唔順呢個位

只不過到底係真係出左手先話分
定純粹見到有個潛在對像先有分手諗法
都係咁上下啦
但後者一定唔會俾你發現到佢精神出軌,因為根本無行動過
係分左之後目標到左手你咪先恍然大悟,又或者到唔到手,咁咪死狗返黎你身邊囉
覺得夾嘅位多唔多?
唔夾帶嚟嘅問題係咪大過夾嘅地方?
試過同你一樣情況 都係價值觀唔夾分咗手
分咗手嘅開頭係會難過 但慢慢就慣咗
覺得仲開心過之前 因為大家唔夾嘅地方都為大家帶嚟好大嘅傷害
不過價值觀呢啲問題又幾難搞

付出果方面既矛盾有無例子
我同你情況好相似

之前同男友一齊五年佢都突然話分唔清對我係愛定習慣
佢話冷靜一個月其實我都知會係分手
隔左幾日我地直接分手 傾左好多內心世界
到一個月後我終於冇咁痛苦 諗開左
佢就話我又浮番上佢腦 發現自己真係愛我
而家重新再一齊左都兩年

我覺得可能你地突然轉左環境 大家有少少壓力
如果佢堅持分手就分啦 俾大家諗清楚都好
岩嘅最終會一齊 唔岩就散 唔好哂時間

絲打加油

同意

之前同男朋友拍拍下拖
我覺得佢好似變左第個人咁
冇哂我當初鍾意佢個個感覺 大家變得唔夾
所以分開左

但後來過左一年到 又傾返計
之後發現個感覺唔同哂
重燃愛火咁樣
跟住到宜家就黎拍左四年

所以有陣可能分開下係好事
俾啲時間諗清楚 再了解下
啱嘅最後都會係返埋一齊!
之前都見朋友有咁既情況

突然醒起一句說話

愛係一生一世既 講得出愛 就代表左一世
冇理由今日愛聽日唔愛 除非佢做左好hurt既野

之後佢明白左呢樣野 再冇呢個情況出現
分開兩個月想食完其他女又返黎搵你
之前都見朋友有咁既情況

突然醒起一句說話

點先可以令佢諗到呢樣野呀
之前都見朋友有咁既情況

突然醒起一句說話

點先可以令佢諗到呢樣野呀

冇得令佢 只可以佢自己發現

btw絲打睇到心up

我好驚變到你咁

絲打又係你 你仲鍾意佢
我諗我比較好彩,分左手後就冇再鍾意,我都唔知係我個人比較善忘定點
btw呢啲說話我都聽過
覺得夾嘅位多唔多?

好同意 所以適度既拍拖經驗係應該造就更好既自己

好情深 希望你嘅愛感動都佢 我見步行步咁 可能係以吊命嘅情侶方式行緊你條路。。。
覺得夾嘅位多唔多?

付出果方面既矛盾有無例子

其實係好小事 例如個導火線係做家務 不嬲我做10 佢做5 我都無問題因為知佢做野忙我得閒過佢 有一次佢話我唔想做5 我就諗返起佢唔係第一次咁講 我覺得雙方都應該付出我都肯出10 點解佢唔肯出5 跟住就鬧交 佢覺得唔應該自己付出就expect 人付出 付出係對方開心就夠 但我覺得一段關係應該係唔理係付出多少但兩個都要付出。 最唔抵嘅係我唔夠細心 我無問佢唔做5係咪因為嗰日特別攰。 原來當初佢想表達嘅意思係佢嗰日唔想做5 如果我問咗就唔會聯想佢之前有講過嚟誤會佢唔願意為我地段關係付出
分開兩個月想食完其他女又返黎搵你

佢老實形 圈子細 應該無其他人。。。掛
愛情變親情其實好正常,只係兩年就快左啲 可能分開下,佢會覺得無左你唔習慣呢

我都有咁諗過 但我好驚無咗就真係無咗 我同佢有好多好多野好夾 應該好難再揾到

我自己覺得其實愛情變親情係件避免唔到既事,既然同邊個拍拖都會由愛人變親人,點解唔同個自己夾既人一齊一世,點解要為左一時激情無左個同自己夾既人?如果佢真係有心同你行落去,試下同佢講下啦,兩個夾既人分開真係好可惜

多謝你 我同佢仲有地方要磨合 但好多野都好夾 同佢傾完一輪我問佢一齊繼續努力好唔好? 佢話遲啲答我。 跟住落去食飯變返普通情侶咁但個答案我仲未知我亦都怕chur 親佢唔敢問 而家好有患得患失嘅感覺 好無安全感

傾條春咩
人地連同你一齊再去努力都唔想呀
你自己都聽得出架
其實1個月嗌1次都已經好多
好地地邊到有咁多野嘈架
你地係嘈啲咩野架到底
同埋你地既生活模式係點樣
一時間嘅激情、新鮮感一定係最令人着迷,
但細水長流係冇辦法唔經歷愛情變感情呢個事實,
只係睇兩個人到底點諗。

利申:同樣原因分咗手一個月⋯
睇你個post睇到好似exact7ly係我自己咁 一樣係兩年 一樣係老實人 一樣係以為可以一生一世 一樣係話唔愛我了
我試過無數次同佢傾下同挽回 冇用架 而家分手就黎半年 咩身份都唔係 連想聽下佢近況點都唔得喇…
我到而家都將佢留係我心入面 忘記唔到 或者係我本身記憶力幾好 即使之前佢講過幾多好hurt既野 成個人好似變左好陌生 我都只係記得以前所有開心甜蜜既事 嬲唔到佢 憎佢唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞