帶左個朋友入自己公司,佢做左陣收到新offer走左

472 回覆
107 Like 3998 Dislike
你on9 , 你公司兩個老細仲on9
笑到仆街 直接答HR都得
要口啞啞 你做十年都口啞啞
好似大學啲prof咁喺cv寫低個project有幾多research grant
朋友唔好變做同事
唔岩做咪走 有咩問題
有無收介紹費先?
人人價值觀唔同
應該話睇下個frd識咗幾耐,有幾熟
係間公司同朋友之間秤
只係樓主覺得依家份工重要過呢個朋友姐
關你咩事
做咩要攬上身
出黎打工點解要講感情, 邊到有路數未去囉, 你公司都可以出高d人工留人架, 留唔住人應該檢討自己

感情都係一鳩樣, 男又好, 女又好, 如果越做越衰, 真係唔好怪人出軌,你股票都係揸識增值架啦
你on9
將朋友變同事
$$ > 你 完
咁你有無檢討過自己做咩唔介紹份好工比人
難聽啲講句
佢frd工作能力廢
間公司咪又係一嘢炒左佢frd
到時樓主會敢唔敢屌公司:個frd我介紹入嚟架喎
有無諗過我朋友點諗我?

好撚on9
同埋介紹人做BO一定有referral fee
唔好講到你咁偉大啦
況且依家好多大銀行既back office位 轉哂做contract 樓主遲啲比人cut 都唔知咩事
如果係連登開個打稻草人既post,就請到人

agent 就可以執笠啦
人地有新offer,走都正常。
你地係獨立個體,佢走有乜問題?
你會嬲佢,你地其實都唔係咁friend啫。
人望高處,點解唔可以走?

你朋友叻仔,你應該向佢學習
難聽啲講句
你frd工作能力廢
間公司咪又係一嘢炒左佢

到時你會敢唔敢屌公司:個frd我介紹入嚟架喎
有無諗過我朋友點諗我?

用下腦啦
係你朋友見工,唔係你

如果佢係你好好既朋友 佢有好路數 你應該開心而唔係去追究佢
如果普通朋友一早就唔好介紹佢
所以最後都係你本人問題

再加上 有咁on9既老闆10成都係閪工
你仲要繼續做 仲要介紹朋友入去做閪工
都係你本人問題
人廢先會怕帶frd, 勢力理應係越黎越大,去到邊都識人好辦事
你on9姐 做夠一夠先走呢啲鳩話都好信
又唔諗吓點解人地做三個月就搵到好路數走
你做咁撚耐仲成條柒咁留係度
仲要俾啲on9老細單單打打你

人望高處人之常情
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞