劉珈汶:有案在身、踢過保或抄過身分證嘅人回港被捉,希望各位待重光之日回家

90 回覆
107 Like 4 Dislike
加拿大呢排先通返旅客關咋
扯旗二話買間hostel 養手足嘅? 養咗係邊?
明顯係過左風頭覺得無野唔會出事所以番黎啦 因為無錢生活但有錢買機票番黎? 你知唔知自己講緊咩?
真心
第一期都成80億Budget要交數
根本唔係錢問題,只係班細路自己一時無睇香港新聞放鬆咗所以出事
on9
幾萬蚊已經走得
咁人人既避風頭定義都唔同 有人覺得過左半年無事 有人覺得過2-3年先叫無事
唔好講到救救聲
BNO係移民 唔好溝埋難民講
全世界係得香港對難民好渣嘛
福利資助一堆 仲要成堆非法做黑工 都唔捉
姦淫擄掠冇後果 拎張行街紙仲好過身份證
人工又唔差 做幾年拎張証又得
唔識廣東話無能力溝港女既
係巴士站PICKUP 中年單身阿嬸同肥婆 結婚拎証又得
佢地最想就拉 拉埋入去包食包住 好過係出面

講真 難民比你有容身之所同入籍 算係咁啦
仲要比埋錢你 食唔飽亦唔會餓死 仲想點?
5星級酒店呀? 每日配條女幫你含埋好唔好?

仲有樓上講個D難民點同香港人呢幾年走人過去既程序?
你個D難民係偷渡/偷渡去第二到 再係第二到走過去
一係戰亂接受既
唔明點解可以同香港過去 相提並論?
咁的確BNO唔係難民
咁又叫分化?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞