《不求月老》原:如果可以【粵語版】

291 回覆
565 Like 44 Dislike
樓主幾時有新歌

韋禮安由係ig live 話好聽
到係演唱會真係唱出黎
尼d 先係說好香港故事
多謝ching 你用你嘅方法去promote 廣東話
好感動
唔洗排隊嘅開心香港
幾時有新歌
麗英首《火舌》聽咗未?都係大佬挽填。
想多謝挽巴
聽住呢首歌感受到就算同伴侶幾多衝突,都想留住關係間值得珍惜既野,重新繫上緣份既線,搵番愛既感覺,多謝你吖
多謝你就真,好少有人肯講返對首歌嘅感受
挽巴上水應機,咁我想多謝埋好多好多你既歌陪我走過既日子

<小小戀歌>、<月老>、<聖誕頌歌>、<戀>都係我聽住黎同男朋友重新出發既歌黎,入面愛既情緒好深好真摯,都係靠住呢份真摯,關係變得愈來愈幸福

岩岩離開香港既時候,聽<故我在>感受到個種時代巨輪下可以相依為命既珍貴

<虛作無聲>要落架好sad,但佢係我其中一首最鐘意既歌,當初2019聽個陣已經感受到,過多幾年就係聽住呢首歌感受番當日既意志,而家去到外國,迷惘嘅時候聽返都感受到初心既呼喚

<信念大門>喺我低潮嘅時候鼓勵左我好多。多謝你用咁溫柔嘅方式,同我講就算失敗都唔緊要,心底既信念會帶我地去到將來

<心聲的引子>係我其中一首政治啟蒙歌,錦繡島創作嘅自由對人幾咁重要

<聲海波光>搵番童年個陣睇卡通,唱歌好簡單就有既開心

其實仲有好多好多,好多謝你放真心係首詞度,感受到你係真誠面對生活同人生既人,多謝你隔空陪我渡過好多重要既moment ,希望你都為你既創作感到自豪啊!因為我都好感恩認識到咁正既作品
Lm
雖然知道唔應該推一個兩年前嘅post,但係都忍唔到手
多謝絲打,估唔到你數得出咁多首
我都周不時聽返以前寫嘅嘢,感受返自己當時嘅心情,然後攞返啲力量
你講得啱,我做人最真心嗰part都放咗落歌詞度
而我亦好榮幸我寫嘅嘢陪到你度過唔同階段。令到大家感受到共鳴,正正係我寫嘢嘅一大動力來源
一句講曬,放心,未死的話會繼續寫
有得不推文回覆, 想推咪認囉
分明見首歌紅返就借啲意推post, 無見咁耐都仲係咁想紅
雖然想屌柒你

不過某啲歌係幾有料

把女聲係咪靚女黎
推上去,幾多年都照推,吹咩
推呀!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞