【連登 商業電台 光明頂 討論區(八十七)】

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
19非常憤怒……
唉,唏噓
咪即係共產黨嘅主旋律生命唔值錢囉

共產黨不嬲都係講一套做一套
或者咁講將佢所講嘅嘢調返轉諗
就係做緊嘅嘢
而家係死得不明不白
佢心目中的有文化,係咩莎士比亞劇,d演員係皇家學院出來個d…

先唔好講mirror, 按佢標準,marvel係唔會救到hollywood, kpop係唔會幫到韓國娛樂工業,事實係佢地好成功…

所以佢根本覺得pop culture就唔好…
7日隔離根本係多鬼餘
陶傑一味話年輕人的嘢泡沫,虛火

講真,依家香港機會已經比以前少,點解唔俾後生成長發展?幾十年後,咪又變左依家的劉華

一味話後生藝人泡沫,咁即係叫年輕藝人唔洗做,去死

利申:唔係鏡粉
佢係好愛香港o既人, 最後一套香港電影佢收1/5片酬, 皇都戲院保育佢有發聲, 好多野係行動唔係講.
依家日劇都唔含蓄,就係因為日劇成日說戲,將內心獨白講出來,我就覺得厭
以前跟指引做野, 都仲講下道理, 依家跟指引做, 係防止比人屌同批鬥
鮑SIR套戲
所以佢根本對pop culture有偏見
曾江都有論一國兩制
以前既日劇
冇咗就係冇咗
個制度已經變到咁,出到嘅藝人只會變成統戰手統

要出現返有料年輕藝人嘅,咁咪要有返以前嘅制度囉
完左架啦
無謂發明星夢啦
曾比特
大陸人有料到o既人係多過銀河系, 曾江本身都係上海人, 係中國社會制度玩死中國人自己.
事實marvel就係令文化變得低下
唔係令個市場有錢搵就代表有文化喎
個訪問搵唔搵得返?
曾江都係1949年上海解放嘅時候落嚟香港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞