[求助]血糖機 邊隻好?

60 回覆
0 Like 2 Dislike
https://ysl.ywca.org.hk/products/contourplusone血糖機套裝-by2004
多謝巴打
係丫50張…100張幾錢先抵?
100張嘅話650以內都ok 700就免啦
用完試紙先再配過 始終得18個月期
拜爾係panasonic 幾好用架

巴打我今日去咗醫院復康店睇,佢得呢四隻(全部都100針100紙),好似佢話每一隻都會送間公司嘅現金券
1. Accu-chek $500
2. Contour plus elite 送$50超市現金券好似係限買試紙 $600
3. Onetouch $580
4. 輔理善 $580

但就冇contour plus one🤔你覺得$500買50紙contour plus one, 定$600 contour elite 100紙?有冇話邊隻好用啲?
我上網睇見到elite係貴啲
問我點解唔問店員
可以問下佢哋有無得示範下點用
https://www.youtube.com/watch?v=lv4y9qFpku0
估唔到連官方片都會漏STEP
仲要漏勁多

1:20 STEP2入完枝針,上返好筆頭
要喺筆尾白色位拉一拉(幫枝針上弓)

然後STEP3入試紙
之後清潔手指(可以洗手/醫院買酒精紙)
貼住手指㩒中間粒制採血
留意返筆頭個度數2-3度好啦,4,5度又痛又爆勁多血出嚟

滴咗血落機之後
返去STEP1 扭甩個筆頭,枝筆有個位可以推枝針出嚟
枝針拮返落最初個帽度,唔好感染人

如果買完都係唔明唔識用,你再覆我啲留言
睇下我有無辦法幫到你
好呀唔該巴打好細心
巴打我今日買左,原來糖尿姑娘會教左佢用先!好詳細
咁就好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞