[求助]血糖機 邊隻好?

60 回覆
0 Like 2 Dislike
各位,小弟想幫家母 換一部 新既血糖機,請問有冇好推介呢?🙇🏻‍♂️價錢貴少少唔緊要,要求準確度高,方便易用🙇🏻‍♂️
家母一直用緊嘅都係篤手指嘅類型,所以就算係篤手指都冇問題
freestyle freedom lite 滴好少血就check到
afford到可以用freestyle libre 唔洗戳手指
未去到好準好準 但睇到全日個trend好方便
多謝介紹🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️等我睇吓先🙏
多謝兩位咁細心嘅分析🙏🙏今晚我會好好研究
市面上既血糖機已經做到相差5%以下
圍返起試紙都係4.5-5蚊張,分別都唔大係睇下你鍾意邊個牌子
想針平就Contour Plus One,全日本制,PANASONIC黎
ONE TOUCH就美國牌子英國制
ACCU CHEK就德國牌子歐洲制,最唔痛但最貴
上面三款係公院都好易買到,同埋係糖尿科姑娘用開
FREESTYLE,唔好諗D拮手指D機,雖然係HA指定機,但最廢

利伸:前醫院復康店員工,靠血糖機出糧
freestyle libre 其實執正黎做好煩
間公司要求用家搵姑娘換SENSOR先包保險
但HA D姑娘邊有咁得閒,佢地教你自己換之後唔理你地生死
師兄,咁你覺得accu chek mobile 如何?🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️
岩岩入左部accu chek instant,非常sensative

watsons有套裝5xx包試紙同採血筆

其實採血筆同針可以另外買唔洗跟package

不過如果懶既就可以買套裝
好既🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️多謝師兄
佢針頭最幼,可以做到接近無痛,但針頭係其他牌子兩倍
同埋ACCU CHEK既用法比教獨特
覆診個陣可以去問下復康店有無得試用,有D鋪頭會免費同你試一次
睇下媽媽記唔記得D步驟點用
如果操作上覺得接受到其實無問題
呢部其實舊舊地建議下次去醫院買,平D同款新D
當然要上網做下功課,有D鋪頭會賣舊款比生客
多謝師兄🙏
FastClix2黎,係好好用
FastClix1 仲係一次入一枝D舊式黎
利伸FastClix 1 2都鍾意
買印仔型採血針就唔洗用跟機枝筆
媽用accu chek
試紙好貴
個個牌子都係咁貴,因為用生物技術造,235-250蚊50張就岩價架啦
都係
最近佢有啲事 所以1日check 3至4次
貴到
保重早餐食麥皮有助穩定全日血糖,希望幫到你
謝謝你啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞