做過3年Apple store 你問我答

559 回覆
8 Like 13 Dislike
睇到隔離台個post
睇到你
望吓自己

你係mk仔定係咩先

我覺得係量地人士

我覺得佢係入面做緊

我係量地人士
睇到隔離台個post
睇到你
望吓自己

你係mk仔定係咩先

我覺得係量地人士

我覺得佢係入面做緊

我係量地人士

我雖然有份工
但志不在此
唔好得量地幾多
睇到隔離台個post
睇到你
望吓自己

你係mk仔定係咩先

我覺得係量地人士

我覺得佢係入面做緊

我係量地人士

我雖然有份工
但志不在此
唔好得量地幾多

本身都唔係咁下場
可以安份
而家認命
搞埋手尾揸地鐵算
伊雯你成日插人地D 員工蠢又唔識嘢咁 你入到去會唔會適應唔到啊
好耐之前壞左換個部新6s+
過左3個月定6個月定9個月保養期
依家手機跌得多跌到鏡頭對焦虧左
有冇得再預約整?同要整幾多錢?

再預約整要俾錢,睇你想去維修中心/apple 換翻新機定係就咁整個鏡。
如果就咁整個鏡的話,出出面整會平好多。
不過可以去完apple 問下價先,個價唔啱咪出出面整
仍會期望

你真係好想入apple做

hi好耐冇見
係呀, 種種原因啦, 都唔講咁多次喇

你搵人介紹你啦,快好多

已經搵左喇
連”xxx已經介紹左你, 得地非常重視員工既介紹, 好快將會與你聯絡”呢個email都收左一個月了

點搵人介紹,
伊雯你成日插人地D 員工蠢又唔識嘢咁 你入到去會唔會適應唔到啊

我唔係插
不過事實係咁呀麻
同埋我覺得
都係打份工姐
仍會期望

hi好耐冇見

你搵人介紹你啦,快好多

已經搵左喇
連”xxx已經介紹左你, 得地非常重視員工既介紹, 好快將會與你聯絡”呢個email都收左一個月了

點搵人介紹,

我真係識朋友個朋友做緊

我唔係插
不過事實係咁呀麻
同埋我覺得
都係打份工姐

事實係我地reseller 識既仲多過入面D"天才"
拎部Mac去整,我教返佢點做,只想快快趣趣搞掂
不過冇辦法,可能環境問題,佢地唔憂做,我地每日解答大量刁鑽問題+各種配件狀況

我唔係插
不過事實係咁呀麻
同埋我覺得
都係打份工姐

你入到去的話就要有團隊精神,一齊蠢
仍會期望

hi好耐冇見

你搵人介紹你啦,快好多

已經搵左喇

點搵人介紹,

我真係識朋友個朋友做緊

好葡萄
ifc鋪d職員感覺麻麻, 可能撞正d冇心做嫁啦

尖沙咀鋪d態度好好多

hi好耐冇見

你搵人介紹你啦,快好多

已經搵左喇

點搵人介紹,

我真係識朋友個朋友做緊

好葡萄

身邊應該總有人做Apple,搵下有無朋友或者朋友嘅朋友推薦你入去囉 加油

hi好耐冇見

你搵人介紹你啦,快好多

已經搵左喇

點搵人介紹,

我真係識朋友個朋友做緊

好葡萄

身邊應該總有人做Apple,搵下有無朋友或者朋友嘅朋友推薦你入去囉 加油

公司以前既同事大部份都入曬apple,但我一個都唔識

hi好耐冇見

你搵人介紹你啦,快好多

已經搵左喇

點搵人介紹,

我真係識朋友個朋友做緊

好葡萄

但我已經證明左
有推薦都冇用

你搵人介紹你啦,快好多

已經搵左喇

點搵人介紹,

我真係識朋友個朋友做緊

好葡萄

但我已經證明左
有推薦都冇用

之前唔係有員工話員工推薦起碼有interview咩?可能呢排唔係大量請人所以未有機會in 啫,唔好灰心

已經搵左喇

點搵人介紹,

我真係識朋友個朋友做緊

好葡萄

但我已經證明左
有推薦都冇用

之前唔係有員工話員工推薦起碼有interview咩?可能呢排唔係大量請人所以未有機會in 啫,唔好灰心

就係眼見都唔會有咩機會再大量請人嗰下灰

點搵人介紹,

我真係識朋友個朋友做緊

好葡萄

但我已經證明左
有推薦都冇用

btw你現職?

我真係識朋友個朋友做緊

好葡萄

但我已經證明左
有推薦都冇用

btw你現職?

唔係啊,我無興趣做Apple,因為唔鍾意做零售,但祝福你做到啦。

好葡萄

但我已經證明左
有推薦都冇用

btw你現職?

唔係啊,我無興趣做Apple,因為唔鍾意做零售,但祝福你做到啦。

我都係轉行, 有skill邊個想做零售呀
macbook storage 其他個到佔好多GB,可以點解決
macbook storage 其他個到佔好多GB,可以點解決

系統cache?

系統cache?

唔明

明明冇乜點down嘢,del左好多嘢都清唔到

按右上既"管理"再按"最佳化儲存空間"
睇下少左幾多,然後睇下你itunes係咪backup左好多野響度(iTunes - 偏好設定 - 裝置)

一般情況下咁搞就ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞