俄軍既無人機科技廢撚到

250 回覆
408 Like 4 Dislike
https://twitter.com/new27brigade/status/1513193465990946816
4/11. 烏軍擄獲的鷹-10(Orlan-10)偵查無人機分析影片,卻發現裡頭的技術都不高,影像鏡頭採用Canon相機,對,就是ㄧ整台的相機放在無人機裡面

其次,使用以簡易的瓶子為無人機的燃油系統,整體粗糙,技術上非常地洛後,大概可以知道為什麼俄軍的無人機影片素質為何不高

睇到我笑左
俄軍唔係有科技人才咩
點解可以差撚到咁
支那無人機應該先進過蛾佬好多
20年前都先進過
幾時制裁奸狼
冇得同美國d外星科技鬥架啦
人地美國有外星人祝福,俄羅斯只有習近平祝福
傻啦 咁先而組裝

人海戰術不是吹水的

玻璃樽燃料更加唔洗講輕易更換
用cannon機係咪拍完返基地, 再慢慢攞張memory card出來睇?
你拍得清先算
勁架 冷戰時候
幾成GDP擺落軍工
大學生功課?
好有歐美鬼佬發燒友自己diy feel
應該係研發部門9 hea
成個哲學有問題
支那估計差唔多
外殼係自己整
電子野係買外國民用科技改造
當然俄國起碼自己整到個引擎先
咁架無人機咪無端端重好多
軍費唔知去左邊
Stop delivering cameras to Russia. Send cameras to Ukraine, so we can see destroyed Russian tanks in high quality.
緊係重,成部相機放入去
用DJI應該都仲好過夾住部canon周圍飛下話
咁其實又無咩嘅 CANON個影像衛星都係成部5D3放上去
拍4K高清都無用
烏克蘭個D影到俄佬坦克半秒全個北約睇到, 烏克蘭可以即時控制火炮轟同時控制炮彈落點

如果係俄軍影->返基地->攞張memory card->load段片出來慢慢睇 就算比佢影到澤仔出來買餸等得來人都走左啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞