點解meadows可以咁平

411 回覆
306 Like 85 Dislike

知唔知船運運量有幾大
而家全班貿易盛行 進口有幾難
我仲以為得我中意 個個都話太咸
有viu睇, 追吓mirror error, 唔反了
甘筍10蚊一大袋
緊係啦
今日仲有92折喎
根本就係自家牌子
又係你隻五毛狗

唔知係我老土定點,藍店就盡量少買啦
屋企人買咗上面隻餅
一開頭見到made in Scotland 仲以為外國牌子,之後睇返後面寫住Dairy Farm先知係惠康牌

不過幾好食
明眼人揀元氣啦
鮮牛奶仲好飲
我講緊取代呀,個個都講特惠牌,其實係取代首選牌先,之後整多個meadow essential先係取代特惠牌
Meadows好明顯識玩左

以前超級市場(惠康百佳)自家品牌主打平,因為要售價平過大牌子先有人買,將貨就價十居其九係MIC

而家meadows全球採購,我前排睇過
過,早餐cereal made in Germany,家樂氏貴一截仲要made in thailand (坦白講,兩隻牌子食唔出有分別,但平一截再加產地,已經夠令唔少人罳佢)

有好多嘢都係,例如蜜糖made in Australia
雞湯都好平
係好多香港人同港女以為咩生活態度成日去 Starbucks 啫, 本身都唔係啲咩靚嘢嚟

1.5升法國礦泉水
賣11蚊 品質唔差
經常買黎飲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞