點解meadows可以咁平

411 回覆
306 Like 85 Dislike
超值牌水係寫住made in Hong Kong
即刻諗起屈人寺
超值牌再包底
超值牌蒸餾水淨係百佳字頭個啲分店先買到
fusion Taste唔賣的
你老闆都係藍,辭職喇,呢期有邊間公司夠膽認黃? 你拿綜援都算藍喇
你問呢期有邊間夠膽認黃?冒過呢個風險咪代表你更加應該支持表左態既黃店,同冇跪冇奶嘅綠店囉。你買間衝出嚟奶嘅仲咁大聲。
何況你講嗰兩個例子都係建制手上拎錢瞓醒未?
Meadows咁平,我地買一件,惠康就蝕一件錢wo訓醒未?
都貴啦made in where先
13 常溫奶
19 鮮奶

澳洲
佢啲可樂唔得,但係梳打水唔錯
咁係香港都好平印象中
而家加拿大4-5$加紙買可以買到加拿大本地優質奶2L最小 已經做到接近外國價
正解。自己會搵人參觀埋個廠睇下合唔合格。 而且係大集團D廠黎。
其實佢d野質素唔差
好多都係外國製,例如牛奶係澳洲原裝,奶場都係大公司
仲要唔係中國製
佢d奶係睇expiry date去定價
因為係雪櫃奶,無UHT,本身都唔擺得耐
澳洲空運到港大約有一個月shelf life
新貨16-18、擺一排得番兩星期左右就變12
最平見過9蚊

佢隻雪櫃奶好好飲
UHT常溫奶係來自澳洲Harvey Fresh,但佢賣得平過Harvey Fresh
雪櫃奶係來自Nature's Dairy Australia
細盒裝試過$2盒,開完一盒用完就算,廢事留
西班牙出,無激素
係咪迫啲廠幫佢地own brand出貨
否則唔比上架?
43蚊
芝士牛油都唔錯
芝士仲要好齊款,但係明明香港人都唔係好食芝士 入咁多款咪盞擺到過期
V cut好似係台灣製?🤔
2L可樂12加到$15
佢自己出嘅可樂就兩支16
咁樣夾硬推法,似乎伏到扒街
我真係唔敢試
當tesco咁做
根本上見香港人鍾意買乜就會出乜
益力多韓國製,$12有2排
雖然每支得60ml,香港有100ml
常溫奶 澳洲Harvey Fresh,但係最神奇係Harvey Fresh哈維農場自己既常溫奶香港都有得賣,但賣得貴過惠康牌
鮮奶 澳洲Nature's Dairy,價錢視乎距離exp date日期而家,就過期佢會要錢唔要貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞