如何釋除國安法疑慮?考評局公布示範答案:「該疑慮不攻自破」 引用資料「金融市場保持平穩、運作有序」

101 回覆
75 Like 9 Dislike
答 香港已不亂,股票市場表現非常好,去年上市集資金額全球第二,相信今年也會好
一定滿分
顯而易見
背model answer就夠過關啦
連登仔去玩膠咁考應該滿分
其中一種答題框架: 四個從而
出一份卷叫你照抄就得,姐係做樣咁做
你既疑慮=人哋既疑慮?
肯定會 時間問題啫
爭在幾時會有第一個「老師」走去報國安
鳩官自己都解釋唔到嘅野,就緊係比班學子去解答 邏輯謬誤,內容空洞?唔緊要,最緊要係奶
國安法成效有目共睹,疑慮不攻自破
要射野 邊諗到咁遠嘅問題
呢d同歷史一樣,比一大堆野你洗腦,只要洗到一大部份人,佢已經成功,清醒既係小數,同牆内一樣成爲異類
全版抄滿「國安大法好,習主席係民族救星,美帝亡我之心不死,西方世界多行不義必自斃」咪得
若你要求解釋,即是對國家有質疑,即是違反國安法
人地問你「如何解決全球暖化問題?」
你答「邊度有全球暖化?」
所以唔打算喺香港培養做官嘅人才
直接由中方委派黨員做官
香港人連做幹部啲資格都唔會冇
公務員喺佢哋嚟講地位仲低過幹部
呢啲職位短期內啱哂新香港人做,遲吓就難講。
好好笑,讀書個時要教你分析,出黎做官就教你唔L使分析,一分析就中計,識講大話就得,咁香港點會培養到做官既人才?
所以唔打算喺香港培養做官嘅人才
直接由中方委派黨員做官
香港人連做幹部啲資格都唔會有
公務員喺佢哋嚟講地位仲低過幹部
呢啲職位短期內啱哂新香港人做,遲吓就難講。
d官都係咁答開

問:北部都會區有咩成本效益?
答:唔洗計都知依盤生意係一定賺錢
移民潮流言不攻自破
外國勢力,別有用心,搬石頭砸自己隻腳,不會成功,不攻自破
要人仇恨政府? 明明好處大家都知,守護國家係天經地義, 要解釋係天荒夜談
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞