鄭立:必須潑個冷水,俄軍主力仍然都是未出!

1001 回覆
71 Like 570 Dislike
鄭垃斯基元帥
今次鄭立應該計錯數
如果普丁爸爸反cup
一定唔會放過你班左膠黃屍飯粉港豬
囤駐唔駛好高戰鬥經驗,軍訓係假既?軍訓冇撚用既?

只要武器夠好,有做好佈局,士兵都識用武器,防守可以以少勝多,唔駛咁精英既士兵,烏克蘭已經做左出黎,而且俄國有icbm有核,有足夠既威懾力,根本精銳防守說係幻想

普京身邊既只係用黎鎮壓人民,識武器,有武器,忠心就夠

精銳意思就係實戰經驗豐富,精銳唔打仲做唔做到精銳?冇精銳帶既砲灰唔足以成長到補充到精銳,一個國家既精兵唔會只用黎囤駐淨消耗

任何國家都會知道夾硬拖長黎打,夾硬堆屍,出砲灰係引火自焚,糧,彈,人,油,乃至衫褲鞋襪全部都係錢,仲有一打仗係無可避免暫停左國家一部份機能同經濟活動

砲灰打仗係廢,唔當佢係命唔緊要,唔打仗時就係生產力,假設1個適齡男子可以供養1老1嫰,死左變-2,殘左變-3!你用呢d野黎燒炮灰捉大棋?點傻都未去到咁on9啦

一打仗肯定係精銳盡出去打,冇錯編制係會同新兵成比例咁上,咁新兵先有更高生存率,但唔會話咩留返隊精兵響後園,打機咩,d精兵係會老會退役會生疏會跟唔上新武器架,打機咁一隊打爆機咩

冇錯依家已經唔駛估普丁係得咁多貨,中將都死得精銳肯定盡出,只係唔排除佢有可能動員到更多人數
佢比其他香港人更平等
Don't Make Stupid People Famous
俄軍主力流浮山刀手仍然都是未出!
佢本身已經infamous
因為英美得情報 鄭軍C有嘅係鄭氏邏輯

情報對於終極懷疑論大C暨自稱歷屎學者及大生意人黎講都只係一剎被人為選取嘅材料

而鄭軍C嘅邏輯先係永恆真理
條肥仔好心咪再鳩up啦

而家現代戰爭呀,你估古代冷兵器戰爭咁派炮灰消耗對方體力咩

現在戰爭係打錢,持續越耐燒嘅錢越多,當然冇話俄一定會輸,但就算贏都唔會係佢哋開戰時想要嗰個結果囉
俄軍話第一階段結束
foab 出左未
請問有無link?
第一輕敵是真 但現在才用主力部隊 遲左點
不是接受意見不意見 而是根本無思考價值
由頭睇落尾笑到暈低咁滯除咗少數情況真係要用War of Attrition同Fabian Tactics,用自身雄厚嘅實力消耗對手之外,根本打仗用兵就唔會想拖。軍隊耗用嘅資源及佔用嘅生產力係好大,打仗就係鬥燒自身實力,有乜理由對付敵人都仲要留主力慢慢搣。

一戰初期列強都係出晒佢地原本最精銳最訓練有素嘅常備軍,務求一擊打低對手。但係防禦科技大幅進步而攻擊戰術追唔上,令到呢啲部隊喺頭幾個月迅速消耗清光,跟住先要大量徵召成男入伍打仗。而俄羅斯目前睇唔出完全有咁嘅決心同準備去打長期戰,補給線簡直一塌糊塗,大縱深但冇補給真係笑撚死人。俄羅斯入侵烏克蘭根本就係想速戰速決不成,先搞到而家咁狼狽。有時候唔係人講乜你講另一套就代表你係真知灼見,錯就係錯。
請問鄭立夫斯基元帥 出得主力未呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞