linksys 定係asus router好用?

85 回覆
13 Like 3 Dislike
屋企最近upgrade咗1000m光纖,係唔係應該換隻wifi6? 發現自從grade咗速度舊router好似會斷線,係咪負荷唔到咁高速度?
你試下用樓主部電話用你屋企wifi speedtest睇下上唔上到495
屋企七百零呎,冇用Mesh。個Router擺喺廳(電視機嗰啲位),尾房0信號。想換個mesh router放入房,有冇巴打比少少建議,目前諗緊netgear nighthawk mk62。
[url]【淘宝】https://m.tb.cn/h.fpGLppd?tk=1qrZ2Ti1wps「~【发顺丰】TP-LINK AX3000wifi6无线路由器千兆端口家用高速5g穿墙王tplink全屋大户型mesh增强器大功率3010(~@ ~)」
点击链接直接打开[/url]

哩隻WiFi 6, tp link係咪淘寶買抵好多?
我度又真係無乜外來wifi,不過速度差咁遠又真係好誇
無線mesh最好三頻,雙頻跌速好大
3頻有啲貴
貴啲好過買咗先黎後悔
咁不如二手Wi-Fi 5
AC2200 自己搵下
價錢上係
tp link支資電子垃圾

啱啱放工行過偉倫電腦買咗一部終於升級做WiFi6
咁你日日飲垃圾支那水
router你冇得揀咩戇鳩
攞明支那仔啦
上一頁話紅米華為好用
Everyone but no Asus, 用緊隻AC86 伏到仆街,成日無啦啦斷
試吓downgrade firmware
掉左啦,永不錄用。衰撚過TP LINK
我都岩岩買左呢隻

開心使用中
ASUS
Wifi 6
Asus ac 會fireware 出事
bigsales 585蚊,格價見到仲平過price.com最低報價,即刻買咗攞住返屋企
用緊asus ax3000, 無投訴。
感覺上ac 同ax 速度分別唔大,
但有新買新啦。
共碩不了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞