[I/A] FE Heroes 火焰之紋章(54)

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
暫時咁樣先
其實我呢隻當年19年仲課金嗰陣整完無敵咗一排好好用
20年開始變無課就無點追技,到而家呢隻除咗深淵其他都仲好通用,不過前排見出咗遠反印就知道要update了
呢排啲新角專屬技太op
專技下下+自己/-人20至30幾點數值 仲要有必追/防追/回血/抵銷強化弱化之類
火祭琳a技+成48點
泛用技就一堆條件淨係加十幾點
所以花費大量資源俾舊角都好難追上0破新角
我仲記得嗰陣抽完右邊嗰隻覺得終於有隻步槍好用又好睇,都未諗到食咩技投資就出咗火琳
之後舊年開始啲技就真係越嚟越變態,有時死咗一睇對方啲技下下水蛇春咁長
而家舊角可以被傳承d Arcane XXX 技,+埋10 同花之後有時都幾屈架
始終同依家啲專武有差距
同埋花係一個大問題 隻驚送嘅花根本唔夠用
幾隻+25就用哂
搞完一大輪直接抽新角仲勁
疑似CYL7
神威唔意外
睇嚟好多咸濕仔
利申 咸濕仔
+1 儲定石等抽
主線未完就要出boss
太淫唔抽唔得
新手入坑 有冇育角指南 跟個tier list抽咗隻傳𠄘sigurd但完全唔知點養
新入坑冇咁多資源
原裝技練到40級就得

主力抽紅無兩隻色

抽紅綠

全部色都抽得
btw 聽日週年肯定有新pool 可以等埋聽日情報
唔該晒巴打
一直玩開隔離夢幻模擬戰
過到嚟呢邊發現呢隻game都幾食錢同埋好多機制要研究 又有IV又要抽重複角
同埋見好似又要食同一隻角色傳承啲技
無課一樣可以玩得幾好 除非你追競技場排名同pvp
我依家都係買pass就算 間中先課少少

不過機制真係幾多吓 可以去巴哈聖火降魔錄 英雄雲集版度睇機制介紹文

iv可以用道具改/食1隻重複角洗走-項
不過除非攻速角-攻/速 或者坦角-雙防 否則唔洗改都用得

突破最高10突即係要抽11隻 不過0破已經夠用

依家啲角通常都砌好技俾你 唔洗大改
通常係免費角/舊角先要食其他角啲技
往年週年有咩活動?
冇乜印象
都係送石 公布cyl 新pool 英雄祭 偽自選5星
大英雄復刻 新一批下放特別4星 新event(如有)
魔女仲要第一 真係多咸濕仔
比翼杖 仲要有專奧義
抽到3隻非pick up5星
下一隻5星必定係pick up角
今年冇新event
不過好過上年搞pvp拉開哂重課無課差距
貝爾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞